FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljeno raspisivanje natječaja za dva velika riječka projekta

RIJEKA ,27. svibnja 2005.(Hina) - Sutra će biti raspisan natječaj zaarhitektonska i urbanistička rješenja dvaju velikih riječkih projekata- zgradu gradske knjižnice i kompleks autobusnog kolodvora, najavljenoje na današnjoj konferenciji za novinstvo.
RIJEKA ,27. svibnja 2005.(Hina) - Sutra će biti raspisan natječaj za arhitektonska i urbanistička rješenja dvaju velikih riječkih projekata - zgradu gradske knjižnice i kompleks autobusnog kolodvora, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

O važnosti tih projekata i predstojećim koracima u njihovu ostvarivanju govorili su riječki gradonačelnik Vojko Obernsel, predstavnici mjerodavnih odjela gradske uprave te članovi ocjenjivačkih sudova.

Nova zgrada gradske knjižnice gradit će se na Klobučarićevu trgu u središtu grada na kojem je sada u tijeku izgradnja podzemne garaže. Knjižnica će se izgraditi na krovu podzemne garaže, na razini okolnog tla. Ukupna površina korisnog dijela zgrade bit će nešto veća od 6600 četvornih metara. Gradnja bi počela nakon zatvaranja natječaja, 2006. godine, a predviđeno je da traje oko godinu dana.

Drugi je projekt izgradnja autobusnog kolodvora u blizini sadašnjeg. Na prostoru na kojemu je predviđena gradnja kolodvora, ukupne površine 35.000 četvornih metara, sada su skladišni prostori i dio instalacija željezničkog kolodvora. Površina je budućeg kolodvora 10.000 četvornih metara, a na ostaloj površini bit će uslužni i komercijalni sadržaji poput ugostiteljskih, poslovnih i trgovačkih te sportsko-rekreacijskih sadržaja. Gradit će se najvjerojatnije u fazama, a financirat će se ulaganjima potencijalnih investitora u sadržaje. Početak gradnje također se očekuje 2006.

Grad Rijeka do sada je uložio pet milijuna kuna u kupnju zemljišta za gradnju kolodvora, a za 1,2 milijuna kuna kupio je od tvrtke "Austrograd" pravo da se na krovu njihove garaže gradi knjižnica. Gradonačelnik Obernsel rekao je da se još ne može govoriti ni o približnim troškovima realizacije tih dvaju projekata.

Organizator natječaja je Društvo arhitekata Rijeka. Rok za predaju radova za knjižnicu je druga polovica rujna, a za kolodvor druga polovica listopada. Nagrade za tri najbolje ocijenjena rada su 150.000, 100.000 i 60.000 kuna za kolodvor, te 100.000, 60.000 i 35.000 kuna za knjižnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙