FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: veleposlanik Frank otvorio "American Corner"

OSIJEK,20. svibnja 2005.(Hina) - Veleposlanik Sjedinjenih AmeričkihDržava u Hrvatskoj Ralph Frank otvorio je danas u osječkoj Gradskoj isveučilišnoj knjižnici prvi "American Corner" u Hrvatskoj,informacijsko-dokumentacijsko-referalnu bazu koja zainteresiranimkorisnicima nudi multidisciplinarne mogućnosti učenja o toj zemlji.
OSIJEK,20. svibnja 2005.(Hina) - Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Ralph Frank otvorio je danas u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici prvi "American Corner" u Hrvatskoj, informacijsko-dokumentacijsko-referalnu bazu koja zainteresiranim korisnicima nudi multidisciplinarne mogućnosti učenja o toj zemlji.

Američko veleposlanstvo za rad "American Cornera" darovalo je oko 1000 knjiga, video-zapisa, DVD-a te odgovarajuću televizijsku i informatičku opremu, a u ponudi će biti i američki magazini te dodatna literatura, koji će građanima Osijeka ponuditi mnoštvo podataka o američkoj povijesti, sadašnjosti, američkom društvu i načinu života.

Veleposlanik Frank rekao je kako je to prva od osam takvih informacijskih baza koje Veleposlanstvo SAD-a u iduće tri godine planira otvoriti u RH te je primjer odličnog partnerstva u nastojanju da se građane potakne da više nauče o Sjedinjenim Američkim Državama.

Pozvao je građane da iskoriste sve prednosti tih informacijskih resursa, izrazivši uvjerenost da će "American Corner pridonijeti boljem međusobnom razumijevanju".

Prorektorica osječkoga sveučilišta Draženka Jurković rekla je da ovaj događaj omogućuje povezivanje akademskih i društvenih zajednica dviju zemalja, a ravnatelj Gradske i sveučilišne knjižnice Dragutin Katalenac ocijenio je kako su knjižnice čuvari nacionalne tradicije i kulture, ali i mostovi suradnje prema drugim kulturama i jezicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙