FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Književna nagrada Mali princ Arsenu Dediću za "Dječje oči"

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Književna nagrada Društva prijateljaknjige Mali princ iz Tuzle, za najbolje ostvarenje za djecu na jezičnogovornom području BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, dodijeljena jeArsenu Dediću za zbirku pjesama za djecu "Dječje oči", priopćeno jedanas iz Knjižnica grada Zagreba.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Književna nagrada Društva prijatelja knjige Mali princ iz Tuzle, za najbolje ostvarenje za djecu na jezično govornom području BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, dodijeljena je Arsenu Dediću za zbirku pjesama za djecu "Dječje oči", priopćeno je danas iz Knjižnica grada Zagreba.

Nagrada Mali princ ustanovljena je prošle godine, a dodjeljuje se na književnim susretima, krajem svibnja u Tuzli. Iz svakog jezično-govornog područja sudjeluju po dvije knjige, a dobitniku pripada diploma, statua Malog princa i 3.000 kuna.

Hrvatski centar za dječju knjigu, koji djeluje pri Knjižnicama grada Zagreba već drugu godinu nominira hrvatske autore. Prošle godine nagrada je pripala klasiku hrvatske književnosti za djecu Zvonimiru Balogu za knjigu priča "Zmajevi i vukodlaci".

Na ovogodišnjim književnim susretima u Tuzli za nagradu "Mali princ" predložen je, uz Dedićevu zbirku, i roman za mladež Tomislava Zagode "Balada o Buginim gaćicama".

Selektori iz svih jezično govornih područja glasovanjem su odlučili o dodjeli nagrade "Mali princ" Arsenu Dediću za zbirku pjesama za djecu Dječje oči, koju je oslikao poznati hrvatski umjetnik Svjetlan Junaković.

(Hina) pp/xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙