FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o suradnji MUO-a i pokrajinskih muzeja Gorice

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Potpisivanjem ugovora o suradnjitalijanskih Pokrajinskih muzeja Gorice i zagrebačkog Muzeja zaumjetnost i obrt (MUO) počinje višegodišnja suradnja tih ustanova, aprvi zajednički projekt je izložba "La Belle Epoque nell'Impero"(Belle Epoque u Carevini) 24. lipnja u Gorici.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Potpisivanjem ugovora o suradnji talijanskih Pokrajinskih muzeja Gorice i zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) počinje višegodišnja suradnja tih ustanova, a prvi zajednički projekt je izložba "La Belle Epoque nell'Impero" (Belle Epoque u Carevini) 24. lipnja u Gorici.

Izložba će biti postavljena u Muzeju mode i primijenjene umjetnosti i palači Attems Petzenstein u Gorici i otvorena do 30. rujna, rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsjednik pokrajine Gorice i pročelnik Ureda za turizam Franco Sturzi.

U otvorenim prostorima bit će izloženo više od 200 izložaka iz uglednih javnih i privatnih talijanskih, slovenskih i hrvatskih zbirka - slika, fotografija, namještaja, odjevnih predmeta, modnog pribora, publikacija, revija i dr.

U suradnji s MUO-om odabrana su čak 82 izloška iz Hrvatske nastala u razdoblju od 1882. do 1914., od toga ih je 60-ak iz MUO-a koje je publika već vidjela na izložbi "Secesija u Hrvatskoj".

Ostali su iz Moderne galerije Zagreb, Umjetničke galerije Dubrovnik, Galerije Bukovac iz Cavtata, Hrvatskog instituta za povijest, Kabineta grafike HAZU-a, Galerije umjetnina Split, Sveučilišne knjižnice Split, Galerije likovnih umjetnosti Osijek te privatne zbirke.

Na konferenciji je predstavljen i turistički vodič o pokrajini Gorici kao dio projekta turističkog razvoja toga kraja zasnovana na vrjednovanju kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota.

Vodič pod nazivom "Gorica put kroz vrijeme i prirodu" namijenjen je u prvom redu učenicima talijanskih srednjih škola, ali i učenicima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Madžarskoj kako bi bili upućeni u otkrivanje toga povijesnog raskrižja latinske, slavenske i germanske kulture po kojemu je kraj poseban.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙