FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: ponuda zaposlenika za Erdutske vinograde

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Zaposlenici erdutske tvrtke za uzgojgrožđa te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi jedini sudostavili ponudu Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) za kupnju100-postotnog vlasničkog udjela u toj tvrtki, za što nude 7,5 milijunakuna, kolika je bila i početna oglašena cijena u natječaju.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Zaposlenici erdutske tvrtke za uzgoj grožđa te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi jedini su dostavili ponudu Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) za kupnju 100-postotnog vlasničkog udjela u toj tvrtki, za što nude 7,5 milijuna kuna, kolika je bila i početna oglašena cijena u natječaju.

Ponudu je HFP-u u ime 128 zaposlenika te tvrtke dostavila njihova opunomoćenica (i radna kolegica) Eleonora Šeper, konstatiralo je danas Povjerenstvo za otvaranje ponuda HFP-a po isteku roka za njihovo podnošenje.

Rečeno je i da će se Upravni odbor HFP-a o toj ponudi, koja je ocijenjena valjanom, izjasniti "što prije".

Kao instrument osiguranja za ponuđeni iznos za otkup udjela u Erdutskim vinogradima zaposlenici su priložili bankarsko jamstvo Slavonske banke iz Osijeka, koja će ih pratiti i u ostalim razvojno-poslovnim planovima za razdoblje 2006.-2010.

U idućih pet godina zaposlenici u tvrtku, kako su naveli u ponudi, planiraju ulaganje od 15,2 milijuna kuna kreditnih sredstava na račun tvrtke, od čega 6 milijuna kuna u sadnju vinograda odnosno obnovu nasada, što je bio jedan od uvjeta natječaja.

Obvezali su se i na obnovu gospodarskih zgrada i strojnog parka, kao i na zadržavanje svih 135 zaposlenih na rok od najmanje godinu dana od potpisivanja kupoprodajnog ugovora. U idućim će pak godinama, navode, pokušati održati postojeću zaposlenost.

Za program zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenih ponudili su korporativno jamstvo IPK Erdutskih vinograda, što je Povjerenstvo HFP-a ocijenilo nedovoljnim, te je rečeno da će se s predstavnicima zaposlenika još pregovarati oko pronalaženja alternativnih sredstava za osiguranje tog programa.

Također su se obvezali podmiriti sve obveze Erdutskih vinograda prema državnim vjerovnicima, koje trenutno iznose, kako je kazala prisutna opunomoćenica zaposlenika Šeper, oko 7,6 milijuna kuna.

Osim zaposlenika ponudbenu dokumentaciju za Erdutske vinograde otkupila je i osječka tvrtka Velmal d.o.o., ali nisu dostavili ponudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙