FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: za IPK Robnu kuću iz Osijeka samo ponuda zaposlenika

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Za kupnju 100 postotnog udjela utvrtki IPK Robna kuća d.o.o. iz Osijeka Hrvatskom fondu zaprivatizaciju (HFP) pristigla je samo ponuda zaposlenika te tvrtke,koji su ponudili 4,8 milijuna kuna, kolika je bila i oglašena početnacijena.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Za kupnju 100 postotnog udjela u tvrtki IPK Robna kuća d.o.o. iz Osijeka Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) pristigla je samo ponuda zaposlenika te tvrtke, koji su ponudili 4,8 milijuna kuna, kolika je bila i oglašena početna cijena.

Utvrdilo je to danas HFP-ovo Povjerenstvo za otvaranje ponuda po isteku roka za podnošenje ponuda za tu Robnu kuću, dodavši da postoji mogućnost da se Upravni odbor HFP-a o toj ponudi očituje već krajem ovoga tjedna, kada se očekuje i njegova sjednica.

Za dostavljanje svoje ponude HFP-u 42 zaposlenika IPK Robne kuće d.o.o. iz Osijeka opunomoćili su svoju radnu kolegicu Ljiljanku Grabić, a spremni su, kako su naveli u ponudi, navedeni iznos za udjel platiti jednokratno u roku 30 dana od potpisivanja ugovora.

Kao instrument osiguranja za to plaćanje, kao i za program ulaganja od 2,57 milijuna kuna u idućih pet godina, priložili su pismo namjere Slavonske banke iz Osijeka. Navedeno bi ulaganje, kako stoji u njihovom priloženom Programu razvoja, proveli u četiri faze do 2010., a najveći dio, 1,47 milijuna kuna, uložili bi u prvoj godini.

Zaposlenici se, kako su naveli u ponudi, obvezuju zadržati sve zaposlene na godinu dana, dok bi u idućih pet godina zaposlili još pet novih radnika.

Osim zaposlenika ponudbenu dokumentaciju za udjel u IPK Robnoj kući iz Osijeka otkupili su još Konzum d.d. iz Zagreba te Mercator d.o.o. iz Velike Gorice, ali nisu dostavili ponude.

IPK Robna kuća d.o.o. iz Osijeka zapošljava 49 zaposlenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙