FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za višenamjensku helikoptersku službu-VHS

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je danas međunarodni poziv (natječaj) za dodjelu koncesije zapružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) na područjuRepublike Hrvatske, s rokom za predaju ponuda do 24. lipnja, do 13,30sati.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas međunarodni poziv (natječaj) za dodjelu koncesije za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS) na području Republike Hrvatske, s rokom za predaju ponuda do 24. lipnja, do 13,30 sati.

Poziv je HFP objavio u ime Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za organizaciju i koordinaciju projekta višenamjenske helikopterske službe (projekt VHS), a u kojemu HFP sudjeluje sa tehničkom podrškom.

Osim u domaćem dnevnom tisku i na web stranicama HFP-a poziv je, kako se doznaje iz HFP-a, objavljen i u međunarodnom izdanju "Financial Timesa".

Poziv za natječaj upućen je pravnim osobama koje raspolažu letjelicama odgovarajućih tehničkih osobina i osposobljenim posadama zainteresiranim za pružanje usluga helikopterskog prijevoza oboljelih, stradalih i ozlijeđenih osoba, pružanje kompletne hitne medicinske pomoći za vrijeme prijevoza takvih osoba i ljudskih organa, kao i za pružanje usluge traganja i spašavanja unesrećenih osoba.

Ponude mogu dostaviti i domaće i inozemne pravne osobe, pri čemu inozemne trebaju uz ponudu dostaviti i pismo namjere o osnivanju trgovačkog društva u svom isključivom vlasništvu na području Hrvatske u roku od 30 dana od dana eventualnog prihvaćanja njihove ponude.

U pozivu stoji i da se uz garanciju određenog stupnja iskorištenosti kapaciteta na trošak hrvatske Vlade od podnositelja najpovoljnije ponude može zahtijevati i angažman helikoptera u druge svrhe.

Dan početka pružanja tih usluga, kako je navedeno, je najkasnije do 31. srpnja ove godine, a koncesija za taj posao bi se dodijelila na razdoblje od najmanje 10 odnosno najviše 20 godina.

Ponude trebaju između ostaloga sadržavati prijedloge sustava osposobljavanja letačkog i medicinskog osoblja u Hrvatskoj za obavljanje navedenih usluga, uspostave i funkcioniranja dojavnog i komunikacijskog sustava potrebnog za realizaciju VHS projekta, detaljan plan razvoja VHS-a, kao i izjavu o spremnosti uspostave odnosa javno-privatnog partnerstva tijekom trajanja koncesije na zahtjev davatelja koncesije.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙