FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalcima Sljemena Bandić izjavio da je Grad zainteresiran za zemljište Sljemena

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici sindikata Sljemenadanas su se u Gradskom poglavarstvu sastali sa zagrebačkimdogradonačelnikom Milanom Bandićem koji im je izjavio da je GradZagreb zainteresiran za kupnju zemljišta Sljemena od većinskogvlasnika Finagre.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici sindikata Sljemena danas su se u Gradskom poglavarstvu sastali sa zagrebačkim dogradonačelnikom Milanom Bandićem koji im je izjavio da je Grad Zagreb zainteresiran za kupnju zemljišta Sljemena od većinskog vlasnika Finagre.

"Bandić nam je odgovorio da Grad ima interesa za kupnju zemljišta Sljemena, a mi držimo da bi Grad bio ne samo kvalitetan kupac već i kvalitetan jamac za eventualnu nagodbu o isplati radničkih potraživanja", izjavio je Hini regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić.

Kako su tijekom pregovora u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo predstavnici Finagre isticali da bi "sve bilo lakše ako bi se našao pravi kupac", pretpostavljamo da bi pojava Grada kao kupca trebala ubrzati rješavanje problema Sljemena, jer bi se ubrzo osigurala sredstva za isplatu radničkih potraživanja, kaže Rogić.

No, to svoje mišljenje sindikalci nisu danas iznijeli Bandiću, pa nisu ni dobili odgovor na takvu ponudu.

Sindikalci su danas išli u Gradsko poglavarstvo zahvaliti Bandiću što im je Grad izdao dozvole za postavljanje suncobrana i šatora na Markovu trgu, te osigurao vreće za spavanje i 50 obroka dnevno za prosvjednike, što ranije nisu spominjali zbog predizborne kampanje.

Rogić je danas izvijestio i da je Trgovački sud 16. svibnja otvorio predstečajni postupak za Sljeme i imenovao stečajnog upravitelja Željka Klapana.

"Pretpostavljamo da je taj potez Trgovačkog suda rezultat našeg zahtjeva Državnom odvjetništvu za zaštitom imovine Sljemena za koju smo imali informaciju da se prodaje, i u tom smislu pozdravljamo odluku Suda", kaže Rogić.

U dopisu kojeg je zamjenik ravnatelja USKOK-a Slobodan Šašić 16. svibnja uputio glavnom sindikalnom povjereniku Branku Miškoviću stoji da se obavljaju provjere u trgovačkim društvima Sljeme i Finagra te Hrvatskom fondu za privatizaciju, navodi Rogić.

Predstavnici Sindikata poljoprivrede i podružnice Sljemena danas popodne bi se trebali sastati i s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem kojeg će zamoliti da svojim autoritetom pomogne hitno rješavanje problema Sljemena.

Radnici Sljemena, koji već 21 dan prosvjeduju na Markovu trgu, jutros su ispred Sabora dijelili letke sa svojim zahtjevima saborskim zastupnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙