FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD nastavljaju s financijskom pomoći Srbiji i Cnoj Gori

WASHINGTON,10. lipnja(Hina) - Sjedinjene Države odlučile su nastavitidavati pomoć Srbiji i Crnoj Gori nakon što je ta zemlja značajnopojačala suradnju s Haškim sudom, priopćio je u četvrtak StateDepartment.
WASHINGTON,10. lipnja(Hina) - Sjedinjene Države odlučile su nastaviti davati pomoć Srbiji i Crnoj Gori nakon što je ta zemlja značajno pojačala suradnju s Haškim sudom, priopćio je u četvrtak State Department.

Prema toj odluci, bit će oslobođeno 10 milijuna dolara pomoći suspendirane u siječnju temeljem ranije ocjene bivšeg američkog državnog tajnika Colina Powella da SCG nije surađivala s Haškim sudom.

Od siječnja Srbija i Crna Gora je poduzela značajne mjere da udovolji kriterijima za dobijanje pomoći, uključujući "izručenje dvanaest haških optuženika Den Haagu", rekao je u priopćenju glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack objavljući da je državna tajnica Condoleezza Rice potvrdila da SCG sada udovoljava kriterijama za američku pomoć inozemstvu.

Tu je odluku u četvrtak već objavio državni podtajnik za političke poslove Nicholas Burns tijekom posjeta Beogradu.

"Pozdravljamo najnovije akcije Srbije i Crne Gore i Republike Srbije s ciljem poboljšanja suradnje sa Sudom", rekao je priopćenju glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

McCormack je, međutim, naglasio kako je Burns jasno dao do znanja da Sjedinjene Države očekuju "od svih čelnika u regiji da uhite i izruče ICTY-ju sve preostale optuženike koji su još na slobodi, posebice Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Antu Gotovinu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙