FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina građana Srbije vjeruje u ostanak Kosova u SCG

BEOGRAD,11. svibnja(Hina) - Oko 62 posto građana Srbije vjeruje da ćeKosovo, formalno ili faktički, ostati u sastavu Srbije i Crne Gore,rezultat je ankete koju objavljuje beogradski dnevnik "Blic" odsrijede.
BEOGRAD,11. svibnja(Hina) - Oko 62 posto građana Srbije vjeruje da će Kosovo, formalno ili faktički, ostati u sastavu Srbije i Crne Gore, rezultat je ankete koju objavljuje beogradski dnevnik "Blic" od srijede.

Anketa je, navodi "Blic", provedena u suradnji s Centrom za marketinška istraživanja "Marten Board Internacional" od 28. travnja do 6. svibnja, na uzorku od 596 urbanih, punoljetnih građana Srbije.

Najveći broj ispitanika, 38,6 posto smatra da će Kosovo ostati dio SCG, ali samo formalno, dok 23,4 posto građana vjeruje da će Kosovo i faktički biti dio SCG. Trećina ispitanika, njih 33,8 posto, pak, misli da Kosovo neće ostati u sastavu SCG, a samo 4,2 posto nema stajalište o tom problemu.

Da je najbolje rješenje da Kosovo ostane autonomna pokrajina u sastavu Srbije misli 41,8 posto ispitanih, a da postane republika u sastavu SCG zalaže se 24,6 posto građana, dok se za podjelu Kosova na srpski i albanski dio izjasnilo njih 10,3 posto.

Njih 5,4 posto misli da je najbolje da Kosovo bude nezavisna država, 4,8 posto kao najbolju soluciju vidi protektorat, a 13,1 posto ispitanih nema stajalište o tom pitanju.

Gotovo svi ispitanici, njih 90,2 posto, misle da se državni dužnosnici SCG ne bi smjeli zalagati za odcjepljenje Kosova. O tome pozitivno misli samo 1,2 posto ispitanih, 11,2 posto je neodlučnih, a 3,1 posto građana nema stav o tome.

Velika većina ispitanika, 88,8 posto, nikad nije bila na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙