FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povijesne činjenice ne mogu biti prepreka najboljim odnosima SCG i Hrvatske

BEOGRAD,16. svibnja(Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova državnezajednice Srbije i Crne Gore priopćilo je u ponedjeljak, u povoduotkazivanja priprema posjeta hrvatskog predsjednika Stjepana MesićaSCG, da "povijesne činjenice ne mogu biti prepreka najboljim odnosimaSCG s Hrvatskom ili bilo kojom drugom državom".
BEOGRAD,16. svibnja(Hina) - Ministarstvo vanjskih poslova državne zajednice Srbije i Crne Gore priopćilo je u ponedjeljak, u povodu otkazivanja priprema posjeta hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića SCG, da "povijesne činjenice ne mogu biti prepreka najboljim odnosima SCG s Hrvatskom ili bilo kojom drugom državom".

"Okrenimo se budućnosti. Svoje odnose sa susjedima nećemo uvjetovati time kako se oni postavljaju prema događajima iz prošlosti, pa isto očekujemo i od njih. Europa je naš zajednički dom", navedeno je u priopćenju Ministarstva.

Iz Ureda hrvatskog predsjednika u ponedjeljak je priopćeno da su pripreme za Mesićev posjet otkazane zbog skupa na Ravnoj gori koji je u nedjelju održan pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, kojem su prisustvovali ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković i još dva ministra iz Draškovićeva Srpskog pokreta obnove. Predsjednik Mesić, priopćeno je, smatra da u postojećim okolnostima i u doglednoj budućnosti ne postoje uvjeti za nastavak priprema za njegov planirani posjet SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙