FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS: savjetovanje o mobbingu

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS)organizirali su danas u Europskom domu savjetovanje o mobbingu(zlostavljanju na radnom mjestu) za povjerenike sindikata udruženih uNHS.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) organizirali su danas u Europskom domu savjetovanje o mobbingu (zlostavljanju na radnom mjestu) za povjerenike sindikata udruženih u NHS.

Profesorica radnog i europskog prava Nada Bodiroga Vukobrat i predsjednica Udruge mobbing Jadranka Apostolovski upozorile su da je prepoznavanje mobbinga u Hrvatskoj vrlo slabo.

Zaključeno je da u javnosti treba više govoriti o tom problemu, budući da se radnici vrlo često boje prijaviti mobbing jer bi zbog toga mogli biti obilježeni u radnoj sredini, pa čak i ostati bez posla.

Uočeno je da se poslodavci često služe mobbingom kako bi natjerali radnike da sami odu iz poduzeća, bez isplate otpremnina.

Od posljedica mobbinga na radnom mjestu radnici često obolijevaju od različitih oblika bolesti, a nisu rijetki ni slučajevi samoubojstva.

Mobbing se ne događa samo od poslodavca prema radniku, iako je to najčešći oblik, već ponekad i od skupine radnika prema njihovim kolegama.

Također je uočeno da mobbinga nije pošteđena niti jedna radna sredina, od državnih i javnih službi i poduzeća do privatnih tvrtki, rečeno je na savjetovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙