FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac o nagodbi sa sindikatima o dugu za smjenski rad

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac izjavio je danas da se sastao sa čelnicimaNezavisnog sindikata srednjih škola u vezi nagodbe o isplati dugazaposlenima u osnovnim i srednjim školama za smjenski rad.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je danas da se sastao sa čelnicima Nezavisnog sindikata srednjih škola u vezi nagodbe o isplati duga zaposlenima u osnovnim i srednjim školama za smjenski rad.

Po Primorčevim riječima, sindikalci su ponudu nagodbe "zapravo prihvatili", no o tome će odlučiti njihova središnja tijela.

Istu ponudu Ministarstvo je danas uputilo Hrvatskom školskom sindikatu Preporod, izjavio je Primorac nakon potpisivanja sporazuma s MUP-om o izgradnji studentskog doma.

"U toj ponudi isplaćujemo smjenski rad za svaki odrađeni dan u drugoj smjeni, i to prema napucima koje dobijemo od škole", kazao je Primorac.

Dodao je da će se od 1. svibnja nastaviti isplaćivati smjenski rad za srednje školstvo.

Osim toga, Ministarstvo će snositi plaćanje sudskih troškova djelatnika koji su utužili neplaćanje smjenskog rada, napomenuo je Primorac.

Ministar smatra da je "nemoguće odbiti takvu ponudu", a ako od sindikata na vrijeme stigne povratna informacija, profesori će dobiti povećanu plaću za svibanj.

Sredstva za to, u iznosu od gotovo 140 milijuna kuna su osigurana, tvrdi Primorac, i to dio kroz uštede i reformuliranje potreba za 2005., a ostatak uz pomoć Ministarstva financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙