FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Osuđeni Srbi iz Lepoglave traže od Koštunice pomoć za premještaj

BEOGRAD,8. lipnja(Hina) - Skupina od 26 Srba koja izdržava zatvorskekazne u Lepoglavi obratila se pismom srbijanskom premijeru VojislavuKoštunici, u kojem ga mole za pomoć kako bi što prije bili prebačeni uzatvore u Srbiji te najavljuje novi štrajk glađu, pišu "Večernjenovosti" od srijede.
BEOGRAD,8. lipnja(Hina) - Skupina od 26 Srba koja izdržava zatvorske kazne u Lepoglavi obratila se pismom srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici, u kojem ga mole za pomoć kako bi što prije bili prebačeni u zatvore u Srbiji te najavljuje novi štrajk glađu, pišu "Večernje novosti" od srijede.

"Krajem prošle godine prekinuli smo štrajk glađu kako bi omogućili da se problem našeg prebacivanja u zatvore u Srbiji riješi dogovorom Rasima Ljajića (ministra za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore) s hrvatskom ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt. Početkom ove godine u Srbiju su na daljnje izdržavanje kazne prebačena naša petorica kolega, uz obećanje da će se transferi nastaviti u manjim skupinama. Od toga, međutim, već pet mjeseci nema ništa, jer Hrvatska ne poštuje sporazum sa SCG-om niti međunarodnu konvenciju", pišu lepoglavski zatvorenici Koštunici, ističući da trojica njihovih kolega nisu ni dočekali transfer već su umrli u Lepoglavi.

"Ako nam vi ne pomognete, pri (vašem) najavljenom posjetu Zagrebu, bit ćemo prisiljeni na očajnički čin, a to je novi štrajk glađu. Ovoga puta, međutim, nećemo prestati sa štrajkom dok nas ne prebace u zatvore u Srbiji - žive ili u mrtvačkim sanducima", navodi se u pismu čiji faksimil objavljuje list, a koje završava rečenicom "S vjerom u Vas i Boga", nakon čega slijede potpisi 26 osuđenika iz Lepoglave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙