FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Svjetske banke Wolfowitz će u lipnju posjetiti četiri afričke zemlje

WASHINGTON,7. lipnja 2005.(Hina) - Predsjednik Svjetske banke PaulWolfowitz će od 12. do 18. lipnja posjetiti Nigeriju, Burkinu Faso,Ruandu i Južnu Afriku gdje će razgovarati o tome kako da Afrikasnažnije napreduje u smanjenju siromaštva koje pogađa stotine milijunanjezinih stanovnika, objavila je u utorak Svjetska banka.
WASHINGTON,7. lipnja 2005.(Hina) - Predsjednik Svjetske banke Paul Wolfowitz će od 12. do 18. lipnja posjetiti Nigeriju, Burkinu Faso, Ruandu i Južnu Afriku gdje će razgovarati o tome kako da Afrika snažnije napreduje u smanjenju siromaštva koje pogađa stotine milijuna njezinih stanovnika, objavila je u utorak Svjetska banka.

Wolfowitz će se susresti s čelnicima tih zemalja, lokalnih zajednica i nevladinih organizacija te posebice ljudima iz sela i gradova s kojima Svjetska banka i njezini partneri rade na nizu projekata.

Preuzimajući 1. lipnja čelništvo Svjetske banke, najvećeg svjetskog zajmodavca siromašnim zemljama, Wolfowitz je kazao da će Afrika biti njegov prioritet premda neće zanemariti ni razvojne potrebe Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Azije.

On je kazao da su istočna Azija i dijelovi istočne Europe učinili neviđen napredak, ali da je Afrika i dalje suočena s problemima.

"Vjerovati da nevolje Afrike nemaju utjecaja na ostatak svijeta nije samo naivno nego i moralno pogrešno", rekao je Wolfowitz.

Wolfowitz je tada obećao da će nastaviti kampanju svojega prethodnika Jamesa Wolfensohna na iskorjenjivanju korupcije iz projekata Svjetske banke i smanjenju mita u zemljama koje posuđuju novac od Banke.

Govoreći o predstojećem putovanju Wolfowitz je rekao kako sada u odnosu na doba prije deset godina afrički čelnici govore vrlo različito o odlučujućim pitanjima poput korupcije i demokracije te da zato misli da se "suočavamo s povijesnom prigodom da pomognemo".

Svjetski čelnici će na susretu skupine G8 u srpnju i summitu UN-a u rujnu posebice razgovarati o potrebi za napretkom u smanjenju siromaštva u svijetu. Wolfowitz je kazao da će mu posjeti četiri afriček zemlje pružiti informacije za njegovo sudjelovanje na ovim susretima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙