FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wolfowitz želi rješavati prave svjetske prioritete

WASHINGTON, 1. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Novi predsjednik Svjetskebanke Paul Wolfowitz izjavio je kako se želi usredotočiti na "praveprioritete svijeta" , kao što je borba protiv siromaštva u Africi, ane na proceduru unutar te međunarodne organizacije.
WASHINGTON, 1. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Novi predsjednik Svjetske banke Paul Wolfowitz izjavio je kako se želi usredotočiti na "prave prioritete svijeta" , kao što je borba protiv siromaštva u Africi, a ne na proceduru unutar te međunarodne organizacije.

"Želio bih se koncentrirati koliko je to moguće na prave svjetske prioritete, pokušati promijeniti tu organizaciju na različite načine kako bi bila djelotvornija i pozabavila se pravim prioritetima", naglasio je Wolfowitz u utorak novinarima u Washingtonu nekoliko sati prije preuzimanja nove dužnosti.

Wolfowitz je kazao kako je poticanje gospodarskog razvoja jedno od glavnih sredstava u borbi protiv siromaštva. Neke afričke države već su našle svoj put prema razvoju, primijetio je Wolfowitz dodavši da je potrebna odlučna borba protiv korupcije kako bi se i više afričkih država usmjerilo putem održivog gospodarskog razvoja. Već prvih tjedana nakon nastupanja svoje nove dužnosti Wolfowitz planira put u Afriku kako bi na licu mjesta pokušao shvatiti sve razmjere problema što koče napredak tog kontinenta.

Napominjući da je njegov prethodnik James Wolfensohn ostavio instituciju u "dobrom stanju", kao poseban je prioritet istaknuto brige "zemalja u razvoju koje se ne sluša dovoljno i koje se tretira više kao klijente a manje kao partnere".

"Želio bih naporno raditi kako bih promijenio taj osjećaj", povjerio je Wolfowitz podsjećajući da je imao priliku, otkad ga je krajem ožujka imenovao predsjednik George W. Bush, raspravljati s brojnim čelnicima tih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙