FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wolfowitz: Gospodarstvo glavno oružje u borbi protiv tiranije

WASHINGTON, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Paul Wolfowitz, koji se 1.lipnja sprema preuzeti čelno mjesto u Svjetskoj banci, kazao je da sumirne revolucije bile najučinkovitiji načini u okončanju tiranija uposljednja tri desetljeća.
WASHINGTON, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Paul Wolfowitz, koji se 1. lipnja sprema preuzeti čelno mjesto u Svjetskoj banci, kazao je da su mirne revolucije bile najučinkovitiji načini u okončanju tiranija u posljednja tri desetljeća.

U jednom od svojih posljednjih istupanja u javnosti kao zamjenik američkog ministra obrane, Wolfowitz je kazao da su ekonomski i društveni pritisci puno uspješniji od uporabe oružja nakon završetka vojne diktature u Španjolskoj i Portugalu u sedamdesetima prošloga stoljeća.

"Cilj ukidanja tiranije u svijetu nije primarno zadaća vojske, ustvari, kazao bih da je on rijetko zadaća vojske", kazao je Wolfowitz. "Najveće promjene mogu se postići mirnim putem i rekao bih da je puno bolje kada su one moguće. Afganistan i Irak bile su iznimke i to nužne. No nadajmo se da će one ostati iznimke".

Wolfowitz je kazao da je gospodarska potpora nužna kako bi se pomoglo novim demokracijama. "Gospodarski razvitak tendira podupirati političke promjene. One trebaju podršku sviju nas koji živimo u uspješnim društvima", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙