FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 18. svibnja

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 18. svibnja.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. svibnja.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. Na početku nove sjednice Hrvatskoga sabora premijer Ivo Sanader iznijet će Vladina stajališta o proširenju kruga osoba i kvalifikacijama iz izmijenjene haaške optužnice protiv generala Markača i Čermaka. Premijer će u Saboru govoriti popodne, a prijepodnevni dio sjednice rezerviran je za 'aktualno prijepodne'. Za 14. sjednicu predložen je dnevni red od 46 točaka. Među njima su i prijedlozi o izmjenama zakona o telekomunikacijama i dječjem doplatku te odluka o redoslijedu i dinamici privatizacije INE. Zastupnici bi se trebali očitovati i o više izvješća, među kojima su i o prošlogodišnjem radu troje pravobranitelja - pučkoga, za djecu i za ravnopravnost spolova, (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskoga Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u svezi zaključenih ugovora između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu dužnosnika, (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Otvorenje 33. Međunarodnog sajma medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme, optike i dentala "Medicina i tehnika". Sajam će otvoriti ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić, (11 sati, Kongresni centar Zagrebačkoga velesajma.

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) u povodu potpisivanja Sporazuma o suradnji MZOŠ-a , Instituta za informatičke inovacije i Instituta Ruđer Bošković. Bit će predstavljena i namjera Ministarstva da Institut Ruđer Bošković, zajedno s Institutom za informatičke inovacije, osnuje tvrtku "Jezgra 13 d.o.o.". Na konferenciji će se ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac obratiti maturantima i ostalim učenicima završnih razreda srednjih škola, njihovim roditeljima, školama i nastavnicima u povodu Dana maturanata, (10 sati, Velika dvorana MZOŠ-a, Trg hrvatskih velikana 6).

KARLOVAC - U sklopu međunarodnoga tečaja UNMOC-5 održat će se VIP dan. Na poligonu "Korana" bit će izvedena vježba "Talačka kriza u mirovnim operacijama" i demonstrirano rješavanje te krize uz uporabu posebnih snaga uz zračnu potporu, (9,30 sati, poligon "Korana").

ZAGREB - Predstavljanje donacije i otvorenje izložbe "Franz Thiard de Laforest i njegov veliki Album von Dalmatien". Autorica izložbe je Nada Grčević, a izložba se otvara u povodu donacije ostavštine toga znamenitog fotografa, (12 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Finska arhitektura 02/03", ostvarene u suradnji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Hrvatskoga muzeja arhitekture, Finskoga muzeja arhitekture, Finskoga veleposlanstva u Zagrebu i časopisa "Oris", (19 sati, Hrvatski muzej arhitekture, Ivana Gorana Kovačića 37).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Makedonske bronce" u povodu Međunarodnoga dana muzeja, (18 sati, Arheološki muzej, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19).

RIJEKA - Konferencija za novinare Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca" na kojoj će biti riječi o gostovanjima u Italiji i pripremama novih predstava, (10 sati, foyer HNK "Ivana pl. Zajca", Uljarska 1).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙