FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 29. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

VALPOVO - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, odgovarajući u Valpovu na novinarski upit kako komentira optužbe Branimira Glavaša da je Šeks osobno uz premijera Sanadera i vrh HDZ-a, odgovoran za "čistku kadrova u Osijeku", rekao je kako Glavašev "politički egzibicionizam uopće ne zaslužuje ozbiljan komentar." Saborski zastupnik Glavaš izjavio je u petak kako je poslao pismo američkom veleposlaniku, veleposlanicima 25 članica EU-a i OESS-u u kojemu traži zaštitu zbog, kako je ustvrdio, ugroze ljudskih i građanskih prava u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku, progona koji se događa potpisnicima inicijative za osnivanje udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje.

VALPOVO - U sklopu proslave 115. obljetnice valpovačkoga Vatrogasnog puhačkog orkestra, u Valpovu je danas održan 21. susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske na kojem su nastupila 24 orkestra i oko 800 glazbenika. Pokrovitelj proslave i susreta vatrogasnih puhačkih orkestara je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, koji je susret i otvorio ističući tom prigodom da su vatrogasni orkestri tijekom povijesti znatno pridonijeli razvoju kulture u svojim sredinama. Podsjetio je i na veliku ulogu hrvatskih vatrogasaca u spašavanju i čuvanju imovine, te na njihov doprinos u Domovinskog ratu.

SPLIT - Zbog narušavanja javnog reda i mira prije, za vrijeme i nakon jučerašnje utakmice između Hajduka i Varteksa u Splitu, policija je privela 16 pripadnika navijačke skupine Torcida, među kojima su i dva malodobna navijača, od kojih je prekršajno prijavljeno njih 15, izvjestila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Oštećena su i tri autobusa javnog gradskog prijevoznika Prometa. Tijekom večeri i slavlja na splitskim ulicama, prekršajno je pak prijavljeno 58 osoba zbog počinjenja 74 prekršaja.

RIJEKA - Izložba erotskih fotografija svjetski poznatog fotografa Helmuta Newtona otvorena je danas u prostorijama Autocentra "Kuželka" u Rijeci. Na izložbi, prvoj takvoj u Hrvatskoj, predstavljene su Newtonove fotografije iz ciklusa "Cyberwoman", "Special Collection" i "Sumo", nastale 70-ih godina prošlog stoljeća, te još nekoliko fotografija. Izložene fotografije su u vlasništvu ljubljanskog kolekcionara. Izložbu fotografija Helmuta Newtona, koja će biti otvorena do 19. lipnja, organizirala je Foto galerija "Lang" iz Samobora uz potporu Autocentra "Kuželka", koncesionara automobila "Peugeot" u Rijeci.

ZAGREB - Izložba Silvije Limani i Vanje Žanko "Arhitekti Freudenreich i Deutsch graditelji i stanari Bosanske ulice u Zagrebu" otvorena je danas u Galeriji "Milan i Ivo Steiner" Židovske općine u Zagrebu. Izložba je otvorena do 29. lipnja. Autorice izložbe "postavile su si nadasve vrijednu, ali i vrlo opsežnu zadaću - istraživanje zagrebačke moderne arhitekture, vrlo složenog i još nedovoljno istraženog područja naše novije kulture", rekao je otvarajući izložbu arhitekt Tomislav Premerl. Zanimljivim je ocijenio da su dvojica arhitekata u Bosanskoj ulici u nekoliko godina ostvarili deset projekata, što umnogome rasvjetljava i društveno i urbanističko ozračje 20-tih godina 20. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙