FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni dobitnici nagrade "Vladimir Nazor"

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture objavilo je uponedjeljak dobitnike nagrade "Vladimir Nazor" za 2004. godinu,najvišeg državnog priznanja za umjetnička ostvarenja u zemlji koje sedodjeljuje već 56 godina.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Ministarstvo kulture objavilo je u ponedjeljak dobitnike nagrade "Vladimir Nazor" za 2004. godinu, najvišeg državnog priznanja za umjetnička ostvarenja u zemlji koje se dodjeljuje već 56 godina.

Nagradu za životno djelo dobili su - za književnost Josip Tabak, za glazbu akademik Pavle Dešpalj, za likovne i primijenjene umjetnosti Zlatko Bourek, za filmsku umjetnost Vladimir Tadej, za kazališnu umjetnost akademik Nikola Batušić te za arhitekturu i urbanizam Slavko Jelinek, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo kulture.

Godišnju nagradu "Vladimir Nazor" za književnost dobio je akademik Luko Paljetak za roman Skroviti vrt, (Dnevnik Cvijete Zuzorić, plemkinje dubrovačke), a za glazbu Zagrebački gitarski trio (Istvan Roemer, Darko Petrinjak, Goran Listeš) za koncert održan u Hrvatskom glazbenom zavodu u povodu 20. obljetnice ansambla. Za likovne i primijenjene umjetnosti nagradu je dobio Siniša Majkus za izložbu Embrio u Umjetničkom paviljonu, za filmsku umjetnost Goran Višnjić za glumačko ostvarenje u filmu Duga mračna noć, te za kazališnu umjetnost Dragan Despot za dramaturšku obradu, režiju i izvedbu monodrame Na rubu pameti Miroslava Krleže. Za arhitekturu i urbanizam nagradu su dobili Ivana Ergić, Vanja Ilić i Vesna Milutin za višestambenu građevinu POS-a na Cresu.

Nagrade će biti uručene na svečanosti 19. lipnja u palači Dverce u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙