FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljeni dobitnici nagrade "Vladimir Nazor"

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Nagradu "Vladimir Nazor" za 2004. zaživotno djelo dobili su - za književnost Josip Tabak, za glazbuakademik Pavle Dešpalj, za likovne i primijenjene umjetnosti ZlatkoBourek, za filmsku umjetnost Vladimir Tadej, za kazališnu umjetnostakademik Nikola Batušić te za arhitekturu i urbanizam Slavko Jelinek,objavilo je danas Ministarstvo kulture.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Nagradu "Vladimir Nazor" za 2004. za životno djelo dobili su - za književnost Josip Tabak, za glazbu akademik Pavle Dešpalj, za likovne i primijenjene umjetnosti Zlatko Bourek, za filmsku umjetnost Vladimir Tadej, za kazališnu umjetnost akademik Nikola Batušić te za arhitekturu i urbanizam Slavko Jelinek, objavilo je danas Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture već 56 godina dodjeljuje Nagradu "Vladimir Nazor" kao najviše državno priznanje za umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj.

Godišnju nagradu "Vladimir Nazor" za književnost dobio je akademik Luko Paljetak za roman Skroviti vrt, (Dnevnik Cvijete Zuzorić, plemkinje dubrovačke), za glazbu Zagrebački gitarski trio (Istvan Roemer, Darko Petrinjak, Goran Listeš) za koncert održan u Hrvatskom glazbenom zavodu u povodu 20. obljetnice ansambla, za likovne i primijenjene umjetnosti Siniša Majkus za izložbu Embrio u Umjetničkom paviljonu, za filmsku umjetnost Goran Višnjić za glumačko ostvarenje u filmu Duga mračna noć, za kazališnu umjetnost Dragan Despot za dramaturšku obradu, režiju i izvedbu monodrame Na rubu pameti Miroslava Krleže te za arhitekturu i urbanizam Ivana Ergić, Vanja Ilić i Vesna Milutin za višestambenu građevinu POS-a na Cresu.

Nagrade će biti uručene na svečanosti 19. lipnja u palači Dverce u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙