FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukić optužio Pupovca za kupnju zastupnika u Donjem Lapcu i Vrhovinama

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Srpske narodne stranke(SNS) Milan Đukić danas je na konferenciji za novinare, održanoj usjedištu stranke u Zagrebu, optužio Samostalnu demokratsku srpskustranku (SDSS) i Milorada Pupovca da kupuju SNS-ove vijećnike u DonjemLapcu i Vrhovinama.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić danas je na konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu stranke u Zagrebu, optužio Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS) i Milorada Pupovca da kupuju SNS-ove vijećnike u Donjem Lapcu i Vrhovinama.

Đukić je rekao kako se nada da će imati vlast u Udbini, u koaliciji, te u Lapcu i Vrhovinama, a da su presudni za vlast u Dvoru na Uni i Vojniću, gdje su, dodao je, skloniji da se izbori ponove.

Đukić je rekao da SDSS u Vrhovinama, gdje mu nedostaje jedan vijećnik da bi formirao vlast, nudi 30.000 kuna i donačelničko mjesto za prelazak jednog SNS-ova vijećnika, a da je u Donjem Lapcu vijećnici SNS-a nuđena "neograničena svota".

Ustvrdio je da su za izborne rezultate presudni bili birači koji su na lokalne izbore stigli u Liku i Dalmaciju u 25 autobusa iz Srbije i Republike Srpske (BiH) te da je Pupovac s dva autobusa dobio dva zastupnika u Donjem Lapcu. Rekao je i da je dolazak autobusima organizirala Demokratska inicijativa Knina, to jest biznismeni i članovi tzv. vlade krajine, nedavno osnovane u Beogradu.

Đukić smatra da je premijer Ivo Sanader maksimalno eksploatirao Pupovčevu politiku pred međunarodnom zajednicom, ali da bi "trebao konačno shvatiti da ta Pupovčeva politika postaje otrcano sredstvo i bumerang svim hrvatskim građanima".

"Vlada i rad Hrvatskog sabora ne mogu se ucjenjivati trojicom pripadnika srpske nacionalnosti", rekao je ocijenivši da bez koalicijskog sporazuma sa Sanaderom "SDSS postaje politički mrtvac".

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u telefonskoj izjavi Hini Đukićeve optužbe kratko je komentirao riječima: "Svašta" i "Koješta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙