FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Nevladina udruga GONG priopćila je danas da su lokalni izbori provedeni sukladno izbornim propisima, iako je mjestimice bilo problema oko poštivanja izborne procedure u radu biračkih odbora, a neke se političke stranke i nezavisne liste nisu pridržavale zakonskih propisa o izbornoj šutnji. U GONG-u ističu da je većina nepravilnosti uklonjena nakon upozorenja njihovih promatrača ili u suradnji s nadležnim izbornim povjerenstvima. Tijekom izbornog dana GONG je zaprimio više od 200 poziva građana i promatrača. Ocjenjuju da je atmosfera na biračkim mjestima bila tolerantna i demokratska, čemu je pridonijela uglavnom korektna organizacija izbora Državnog i ostalih izbornih povjerenstava.

ZAGREB - Radnici Sljemena nastavili su danas, već devetnaesti dan, prosvjed na Markovu trgu tražeći jamca za isplatu njihovih potraživanja. Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić najavio je da će radnici sutra donijeti odluku o svojim daljnjim potezima - hoće li i dalje tražiti jamca za ispunjenje nagodbe s Upravom Sljemena ili će zatražiti vraćanje dionica Sljemena, koje su u većinskom vlasništvu tvrtke Finagra, nazad Hrvatskom fondu za privatizaciju.

GOSPIĆ - Prema nepotpunim i neslužbenim podacima na izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije uvjerljivo vodi lista koalicije HDZ-DC. Podaci su s obrađenih 120 biračkih mjesta na kojima je upisano 59.237 a glasovalo 26.730 birača ili 45,12 posto. Kandidacijska lista koalicije HDZ-DC osvojila je 51,05 posto, koalicija HSS-SDP-HNS 20,19 posto, SDSS je osvojio 7,30 posto, HSP 6,85 posto i SNS 5,74 posto.

ŠIBENIK - Prema neslužbenim podacima Županijskog izbornog povjerenstva, najveći broj vijećničkih mjesta za novi saziv Skupštine Šibensko-kninske županije osvojila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) - 18. Slijedi koalicija "Danica" (SDP, HSS, HNS i LS), koja će u Skupštini imati 9 mandata, Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) ima 6, Hrvatska stranka prava (HSP) 4, a po dva mandata pripala su Hrvatskoj stranci umirovljenika (HSU) te koaliciji Demokratskog centra (DC) i Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS). Najveći broj glasova za šibensko Gradsko vijeće dobio je HDZ koji, prema neslužbenim podacima, ima 12 vijećničkih mandata, koalicija "Danica" (SDP, HSS, HNS i LS) dobila je 9, HSU 2, a po jednog vijećnika imaju HSP i koalicija DC-HSLS. Kandidirano je bilo 10 lista.

KNIN - Prema neslužbenim podacima kninskog Izbornog povjerenstva, od 11 lista kandidiranih za Gradsko vijeće Knina, Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) je dobila 8 vijećničkih mjesta, HDZ 6, Hrvatski blok (HB) 2 mandata, te HSP jedno vijećničko mjesto.

DRNIŠ - Ante Dželalija novi je stari gradonačelnik Drniša jer je njegova nezavisna lista, na koju se odlučio nakon nesuglasica s drniškim HDZ-om oko usvajanja strateškog plana gospodarskog razvoja Drniša do 2010. godine, dobila najveće povjerenje građana. Nezavisnoj listi Ante Dželalije pripalo 8 od 17 vijećničkih mjesta. Drugi je HDZ, s nositeljem liste Josipom Odakom, koji će imati 7 vijećnika. Koalicija HB-HČSP i koalicija HSS-HSLS-HNS-SDP osvojile su po jedno mjesto.

SINJ - Nakon punih 15 godina vladanja u Sinju HDZ odlazi u oporbu jer je na jučerašnjim izborima, na koje je izišlo 49 posto upisanih birača, pobijedila lista koalicije Preporod (SDP-HSLS-HNS-HSS-HSU-LS). Od ukupno 19 vijećničkih mjesta koalicija je osvojila 11 mandata. Nositelj liste, nekadašnji alkarski vojvoda Nikola Tomašević, bit će novi gradonačelnik Sinja. HDZ je osvojio 7 mandata a HKDU, koji je u dosadašnjem mandatu bio u koaliciji s HDZ-om, jedno vijećničko mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙