FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene obnovljene prostorije osječkoga Crvenog križa

OSIJEK,12. svibnja 2005.(Hina) - U Osijeku su danas otvorene obnovljeneprostorije Gradskoga društva Crvenoga križa, koje su teško oštećene unesreći prouzročenoj kvarom na sustavu centralnog grijanja u veljačiove godine.
OSIJEK,12. svibnja 2005.(Hina) - U Osijeku su danas otvorene obnovljene prostorije Gradskoga društva Crvenoga križa, koje su teško oštećene u nesreći prouzročenoj kvarom na sustavu centralnog grijanja u veljači ove godine.

Ujutro 10. veljače puknuo je odzračivač sustava centralnog grijanja te se voda izlila u prostorije Crvenog križa, a ukupna šteta, uključivo i stradali arhiv Gradskoga društva, tada je procijenjena na milijun kuna.

Ravnatelj osječkoga Crvenog križa Marko Đukić kazao je kako su unatoč otežanim uvjetima službe Crvenog križa nastavile rad, spašen je arhiv Društva, a akcijom prikupljanja pomoći, u koju su se uključile i tvrtke darivanjem materijala za obnovu ili znatnim sniženjem cijena, obnoviteljski radovi stajali su ukupno 450.000 kuna.

Predsjednik Hrvatskoga Crvenog križa (HCK) Jadranko Crnić istaknuo je kako je osječki Crveni križ uspješan pokretač brojnih dobrotvornih akcija. Dodao je kako se dobrom suradnjom s lokalnom i područnom samoupravom može puno postići u pomaganju ljudima.

Svečanosti su, uz ostale, nazočili potpredsjednik HCK Mato Arlović, predstavnici županijskih i gradskih vlasti te gradskih društava Crvenog križa iz Novog Sada i Tuzle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙