FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović ostaje premijer unatoč zahtjevu oporbe

PODGORICA, 19. svibnja 2005. (Hina) - Crnogorski parlament nakonvišednevne rasprave nije u četvrtak prihvatio prijedlog oporbe da sevladi i premijeru Milu Đukanoviću izglasa nepovjerenje.
PODGORICA, 19. svibnja 2005. (Hina) - Crnogorski parlament nakon višednevne rasprave nije u četvrtak prihvatio prijedlog oporbe da se vladi i premijeru Milu Đukanoviću izglasa nepovjerenje.

Oporba je optužila vladu za "nedemokratski značaj, nerazjašnjena ubojstva, socijalnu bijedu, pljačkašku i netransparantnu privatizaciju".

Srpska narodna stranka (SNS) ocijenila je da su osnovna obilježja vlade "prazna obećanja, socijalna bijeda, kriminal, antisrpstvo i eksploatacija sjevera Crne Gore", a Socijalistička narodna partija (SNP), također prosrpska stranka, optužila je premijera Mila Đukanovića da se "ponaša kao diktator i da je osiromašio građane".

Sve te optužbe premijer Đukanović i ministri kategorički su odbacili. Đukanović je kazao da su gospodarsko-socijalni problemi rješivi i da se "vidi svjetlo na kraju tunela".

Premijer je uz ostalo odbacio optužbe o umiješanosti u vezi s ubojstvom glavnog i odgovornog urednika dnevnika "Dan" Duška Jovanovića.

"Manipulacije o tome koje su podržavali oporbeni čelnici najveća su politička sramota Crne Gore", kazao je Đukanović, iznoseći ocjenu da taj dnevnik (DAN) "nije list nego oglasna ploča obavještajnih struktura Vojske Jugoslavije, te da je po toj osnovi list osnovan i financiran".

Đukanović je uz ostalo odbacio optužbe u vezi s krijumčarenjem cigaretama i rekao da nema razloga za podnošenje ostavke.

Đukanović je pozvao oporbu na dogovor o održavanju referenduma o državnom statusu Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙