FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska protiv europskih interventnih policijskih snaga

VARŠAVA, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Poljska se protivi stvaranjueuropskih interventnih policijskih snaga na vanjskim granicama EU-a,izjavio je u subotu poljski ministar unutarnjih poslova RyszardKalisz.
VARŠAVA, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Poljska se protivi stvaranju europskih interventnih policijskih snaga na vanjskim granicama EU-a, izjavio je u subotu poljski ministar unutarnjih poslova Ryszard Kalisz.

"Takvo će stajalište Poljske biti izneseno na sastancima ministara unutarnjih poslova", kazao je ministar, a prenijela agencija PAP.

Mi, međutim, "želimo pojačati našu operativnu međunarodnu suradnju s graničnim policijskim snagama drugih europskih zemalja", dodao je.

U četvrtak su se ministri unutarnjih poslova G5 - skupine koja okuplja pet najnaseljenijih država EU - okupili u Parizu na izvanrednom sastanku kako bi razmislili o stvaranju europskih interventnih policijskih snaga za vanjska granična područja Unije.

Europska komisija je nedavno izabrala Varšavu kao sjedište za buduću Agenciju za vanjske granice EU-a.

U Parizu su Francuska, Njemačka, Španjolska, Italija i Velika Britanija izrazile želju da Agencija za vanjske granice, koja je osnovana 1. svibnja, bude "operativni alat".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙