FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mofaz: doseljenike će se razoružati silom bude li potrebno

JERUZALEM, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Židovske doseljenike koji ukolovozu trebaju napustiti pojas Gaze i četiri naselja na Zapadnojobali razoružat će se silom bude li potrebno, izjavio je u ponedjeljakizraelski ministar obrane Shaoul Mofaz.
JERUZALEM, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Židovske doseljenike koji u kolovozu trebaju napustiti pojas Gaze i četiri naselja na Zapadnoj obali razoružat će se silom bude li potrebno, izjavio je u ponedjeljak izraelski ministar obrane Shaoul Mofaz.

Za prikupljanje oružja odgovarat će zapovjednici južnog i središnjeg vojnog područja, rekao je Mofaz u govoru koji je održao pred povjerenstvom Knesseta (parlamenta) za vanjske poslove i za obranu, kako prenosi javni radio.

Ukoliko doseljenici odbiju predati oružje koje je vlasništvo vojske, ono će biti oduzeto nasilu, istaknuo je ministar.

Čelništvo doseljenika na Zapadnoj obali i u Gazi (Yesha) odmah je u priopćenju oštro osudilo ministrove izjave. "Doseljenici posjeduju to oružje za samoobranu od terorista i oduzeti im oružje značilo bi izložiti iz pogibiji", upozorio je Yesha.

Mofaz je usto opetovao svoje stajalište, koje je i stajalište vojske, da se kuće doseljenika ne trebaju rušiti nakon njihova odlaska.

Rušenjem kuća nastao bi milijun prostornih metara građevinskog otpada, a njegovo bi uklanjanje stajalo oko 18 milijuna dolara, ne računajući ekološku štetu od takve operacije.

Povlačenje bi trebalo početi sredinom kolovoza i trajati nekoliko tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙