FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novine: većina židovskih doseljenika u Gazi za premještaj

JERUZALEM, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Većina židovskihdoseljenika koje čeka selidba iz pojasa Gaze prihvatila je odluku oevakuaciji, pišu u četvrtak novine i signaliziraju važnu prekretnicu unastojanjima izraelske vlade da spriječi građanski neposluh u vezi spovlačenjem iz Gaze.
JERUZALEM, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Većina židovskih doseljenika koje čeka selidba iz pojasa Gaze prihvatila je odluku o evakuaciji, pišu u četvrtak novine i signaliziraju važnu prekretnicu u nastojanjima izraelske vlade da spriječi građanski neposluh u vezi s povlačenjem iz Gaze.

Yedioth Ahronoth, najveći dnevnik u Izraelu, piše kako je najmanje tisuću doseljeničkih obitelji, što je više od polovice od 8500 Izraelaca koji žive u pojasu Gaze, potpisalo pristanak na zajedničku selidbu na novo mjesto uz obalu.

"Tražimo jedinstvo, ne podjele", prenosi Yedioth riječi doseljenika iz zajedničkoga pisma što će u četvrtak bit pročitano pred izraelskih visokim sudom pravde koje prima pritužbe u vezi s "planom povlačenja".

Novo bi naselje izgradila vlada u Netzanimu, pojasu skupih nekretnina uz južni grad Ashkelon. Onamo bi nakon evakuacije koja počinje sredinom kolovoza vlasti smjestile doseljenike iz Gush Katifa, najvećega naselja u pojasu Gaze.

Odvjetnik doseljenika iz Gush Katifa Yitzhak Meron rekao je za Yedioth da doseljenici traže od vlade točne uvjete selidbe u Netzanim. "Sve je nesigurno, a ljudi žele uzeti sudbinu u svoje ruke", rekao je odvjetnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙