FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštunica: bez Kosova nema demokratske Srbije

BEOGRAD,5.lipnja(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica unedjelju je, na izbornoj skupštini svoje Demokratske stranke Srbije(DSS), koja bi ga trebala ponovo izabrati za predsjednika, branioočuvanje Kosova u sastavu Srbije kazavši da je to uvjet za demokratskuSrbiju.
BEOGRAD,5.lipnja(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica u nedjelju je, na izbornoj skupštini svoje Demokratske stranke Srbije (DSS), koja bi ga trebala ponovo izabrati za predsjednika, branio očuvanje Kosova u sastavu Srbije kazavši da je to uvjet za demokratsku Srbiju.

Demokratske Srbije ne može biti bez Kosova i Metohije, rekao je Koštunica i kazao da su ciljevi DSS-a i što brži put u Europsku uniju i opstanak državne zajednice s Crnom Gorom.

"DSS vidi samo jedan cilj. Taj cilj je demokratska Srbija s Kosovom i Metohijom u državnoj zajednici s Crnom Gorom na što bržem putu k EU, pravno uređena i očišćena od kriminala i korupcije, ekonomski osnažena i stabilna, koju sve nacionalne zajednice prihvaćaju kao svoju zemlju", rekao je Koštunica na izbornoj skupštini DSS-a.

"Jednostrano i nametnuto stvaranje druge države na teritoriju Srbije ruši ustrojstvo suvremenog svijeta i ukida osnovna načela na kojima počivaju demokratske države. Ne može se istodobno graditi demokratska Srbija i rušiti njezin suverenitet i teritorijalni

integritet", rekao je.

O najvažnijim državnim pitanjim postignut je stranački konsenzus i da se "nitko i nikada u Srbiji ne može odreći Kosmeta kao djela državnog teritorija", poručio je Koštunica.

DSS-a bira novo čelništvo stranke na izbornoj skupštini na kojoj je Koštunica jedini kandidat za predsjednika.

On treba predložiti sedam kandidata za potpredsjednike, od kojih će pet biti izabrano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙