FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vuk Drašković u Sloveniji

LJUBLJANA, 29. svibnja 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova SCG-aVuk Drašković u nedjelju je posjetio Sloveniju i sastao se saslovenskim šefom diplomacije Dimitrijem Rupelom.
LJUBLJANA, 29. svibnja 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova SCG-a Vuk Drašković u nedjelju je posjetio Sloveniju i sastao se sa slovenskim šefom diplomacije Dimitrijem Rupelom.

Kako je priopćilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, u središtu razgovora bilo je pitanje Kosova i bilateralni odnosi.

Rupel i Drašković ocijenili su da postoji mogućnost za postizanje kompromisa o budućem statusu Kosova prema formuli "više od autonomije - manje od nezavisnosti", s time da bi tu mogućnost trebalo ocijeniti u izravnim razgovorima Prištine i Beograda.

"Osobno smatram da sa strane Srbije i Crne Gore spremnost na kompromis postoji", rekao je Rupel nakon razgovora s Draškovićem u dvorcu Strmol kod aerodroma Brnik.

Dvojica ministara razgovarala su također o problematici sukcesije bivše Jugoslavije u vezi s raščišćavanjem bilance bivše narodne banke SFRJ-a, te o sve jačoj bilateralnoj suradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙