FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meteorolozi iz regije u Sarajevu dogovorili jačanje suradnje

SARAJEVO,4. lipnja(Hina) - Meteorološke službe zemalja jugoistočneEurope pojačat će međusobnu suradnju a posebice osigurati pravodobnurazmjenu informacija kako bi se na odgovarajući način moglo reagiratina elementarne nepogode, temljeni je zaključak neformalne konferencijeravnatelja meteoroloških instituta zemalja regije koji je u protekladva dana održan u Sarajevu i čiji su rezultati u subotu predstavljeninovinarima.
SARAJEVO,4. lipnja(Hina) - Meteorološke službe zemalja jugoistočne Europe pojačat će međusobnu suradnju a posebice osigurati pravodobnu razmjenu informacija kako bi se na odgovarajući način moglo reagirati na elementarne nepogode, temljeni je zaključak neformalne konferencije ravnatelja meteoroloških instituta zemalja regije koji je u protekla dva dana održan u Sarajevu i čiji su rezultati u subotu predstavljeni novinarima.

Na sve veći značaj međusobne suradnje u ovoj oblasti upozorili su i predstavnici Svjetske meteorološke organizacije, posebice u svjetlu činjenice da su klimatske promjene na Zemlji sve vidljivije te da ostavljaju ozbiljne posljedice na prirodni okoliš.

Više suša, kako se čulo na sarajevskom skupu meteorologa, očekuje se i na području Balkana a prema analizama Svjetske meteorološke organizacije predstojeće ljeto bi po valovima topline koji slijede moglo biti nalik na ono iz 2003. godine.

Uz Hrvatsku koja će biti organizator sljedeće regionalne konferencije meteorologa, na sarajevskom su skupu bile zastupljene i Grčka, Turska, Bugarska, Rumunjska, Albanija, Makedonija te Srbija i Crna Gora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙