FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAFTAA pozvala regiju da olakša vizni režim turistima

MOSTAR/SARAJEVO, 21. svibnja 2005. (Hina) - Balkanska federacijaudruženja turističkih agencija (BAFTAA) pozvala je u subotu vlastizemalja regije da olakšaju vizni režim turistima jer zbogkompliciranih uvjeta opada njihovo zanimanje za dolazak u te zemlje.
MOSTAR/SARAJEVO, 21. svibnja 2005. (Hina) - Balkanska federacija udruženja turističkih agencija (BAFTAA) pozvala je u subotu vlasti zemalja regije da olakšaju vizni režim turistima jer zbog kompliciranih uvjeta opada njihovo zanimanje za dolazak u te zemlje.

Predsjedavajući konferencije BAFTAA-e Yiannis Evangelou upozorio je nakon održane radne sjednice tog udruženja u Sarajevu kako se broj turista iz Brazila koji dolaze u svetište Kraljice mira u Međugorju s 8.000 1997. godine, u 2004. smanjio na tek tisuću.

"Rijetko tko je spreman uložiti toliki napor i sređivati vize da bi posjetio neku od zemalja regije", rekao je Evangelou na konferenciji za novinare.

Upravo zbog postojanja viznog režima s BiH, subotnjem sastanku u Sarajevu nisu nazočili predstavnici Rumunjske, Albanije i Bugarske koje su, uz Grčku, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, Tursku i BiH, članice BAFTAA-e.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙