FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte s Ashdownom iza zatvorenih vrata, rezultati razgovora nepoznati

SARAJEVO,3. lipnja(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenogsuda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte sastala se, tijekomboravka u Sarajevu u petak, s Visokim predstavnikom za Bosnu iHercegovinu Paddyjem Ashdownom, no njihova zajednička konferencija zanovinstvo, koja je trebala uslijediti nakon ovih razgovora, iznenadnoje otkazana.
SARAJEVO,3. lipnja(Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte sastala se, tijekom boravka u Sarajevu u petak, s Visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Paddyjem Ashdownom, no njihova zajednička konferencija za novinstvo, koja je trebala uslijediti nakon ovih razgovora, iznenadno je otkazana.

Naglo otkazivanje novinske konferencije izazvalo je brojna nagađanja među novinarima, no iz Ashdownova ureda (OHR) su ustvrdili kako su samo tehnički razlozi uvjetovali da do otkazivanja dođe.

"Sve je proteklo normalno. Na žalost, gospođa Del Ponte je došla malo ranije i zato je i otišla malo ranije", kazao je novinarima glasnogovornik OHR-a Oleg Milišić.

Na inzistiranje novinara dodao je kako su Del Ponte i Ashdown razgovarali "o svim pitanjima o kojima oni normalno pričaju" nazvavši ovaj susret još jednim "sasvim običnim sastankom".

Milišić je novinare uputio da eventualna dodatna pojašnjenja zatraže od tužiteljice Del Ponte i njezina ureda.

Glavna tužiteljica ICTY-a sve ostale sastanke koje je imala u Sarajevu održala je iza čvrsto zatvorenih vrata.

U sjedištu misije Ujedinjenih naroda u glavnom gradu BiH razgovarala je s ministrom unutarnjih poslova Republike Srpske Darkom Matijaševićem, a odvojeno se sastala i sa zapovjednicima vojnih snaga Europske unije i NATO-a u BiH te s predstavnicima udruge "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Uoči dolaska Carle del Ponte u Sarajevo, OHR je podsjetio kako je tijekom protekla dva mjeseca "došlo do zastoja" u suradnji s Tribunalom istaknuvši kako je temeljna odgovornost za to na vlastima Republike Srpske.

Posljednji optuženi s područja BiH, za kojim je tragao Haaški tribunal, u Den Haag je otputovao početkom travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙