FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: Počeo skup o znanstvenoj potpori prometnoj politici

LJUBLJANA,12. svibnja 2005.(Hina) - U Ljubljani je u četvrtak započeomeđunarodni skup pod naslovom "Promet u funkciji gospodarstva iodrživog razvitka", a nastavit će se u petak i subotu u Portorožu.
LJUBLJANA,12. svibnja 2005.(Hina) - U Ljubljani je u četvrtak započeo međunarodni skup pod naslovom "Promet u funkciji gospodarstva i održivog razvitka", a nastavit će se u petak i subotu u Portorožu.

Skup pod pokroviteljstvom akademija znanosti i umjetnosti Slovenije, Hrvatske i BiH organizirali su prometni fakulteti u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu.

Kako je sudjelujući u radu skupa izjavio slovenski ministar prometa Janez Božič, prometna struka susreće se s problemom preopterećenosti prometnih tokova, a glavna zadaća stručnjaka treba biti onemogućavanje nastajanja uskih grla u prometu zbog kojih nastaju velike štete u gospodarstvu koje iznose i do dva posto bruto društvenog proizvoda.

Predsjednik znanstvenog vijeća za promet HAZU-a Josip Božičević izrazio je nadu da će konferencija dati prilog prometnoj suradnji Slovenije, Hrvatske i BiH, te se založio za suradnju nacionalnih akademija na području prometa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙