FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iskon predstavio novitete u VPN usluzi

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Davatelj Internet usluga IskonInternet predstavio je danas novitete u usluzi Virtualna privatnamreža (VPN), koja omogućuje tvrtkama da kroz privatnu računalnu mrežupovežu zemljopisno udaljene urede i djelatnike korištenjem Internetakao infrastrukture za povezivanje, a kojojom se omogućuju do 40 postouštede.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Davatelj Internet usluga Iskon Internet predstavio je danas novitete u usluzi Virtualna privatna mreža (VPN), koja omogućuje tvrtkama da kroz privatnu računalnu mrežu povežu zemljopisno udaljene urede i djelatnike korištenjem Interneta kao infrastrukture za povezivanje, a kojojom se omogućuju do 40 posto uštede.

Na Iskonovom VPN seminaru, kojim je započet niz događanja koja će se narednih dana odvijati po većim gradovima Hrvatske, korisnicima su predstavljene novosti u Iskonovoj VPN usluzi poput korištenja bilo kojeg načina spajanja na VPN, putem dial-up-a, aDSL, ISDN usluge ili pak stalne veze. Najznačajniji novitet je mogućnost spajanja na VPN Basic i VPN Swing uslugu putem širokopojasnog Interneta, odnosno aDSL-a, što do sada nije bilo moguće.

VPN je nova telekomunikacijska usluga koju je Iskon počeo pružati još 2000. i držimo najveći dio tržišta u tom segmentu, rekao je osnivač tvrtke Damir Sabol. Trenutno imaju sedamdesetak velikih korisnika VPN usluga, a do kraja godine nadaju se da će preći brojku od 100 velikih korisnika.

Od ostalih poslovnih planova, Sabol je rekao da im je trenutno glavna orijentacija na širokopojasni Internet gdje imaju oko 4.500 korisnika, a do kraja godine očekuje da će dostići brojku o0 10 tisuća korisnika. Inače, Iskon ima više od 90 tisuća privatnih korisnika Interneta i oko 9.000 tvrtki.

Na pitanje kada će krenuti sa fiksnom telefonijom, Sabol odgovorio da će to učiniti u kratkom roku, napominjući da im je primarna djelatnost pružanje Internet usluga i poslovnog povezivanja. Iskon namjerava fiksnu telefoniju uključiti u usluge širokopojasnog Internet.

Sabol je napomenuo da telekomunikacijsko tržište još uvijek nije deregulirano na pravi način, te da treba omogućiti pristup toj infrastrukturi po razumnoj cijeni. Iskon računa na infrastrukturu T-HT-a u pružanju fiksne telefonije, ali i ozbiljno razmišlja i o pružanju iste putem bežične mreže, ali su zasad, smatra, naknade za to previsoke.

Iskonov VPN VPN seminar održat će se 7. lipnja u Osijeku, dan kasnije u Rijeci, u četvrtak u Puli, a u petak idućeg tjedna u Splitu

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙