FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren PET 2005.

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija o zaštitiprivatnosti podataka PET 2005. otvorena je danas u Cavtatu, a na njojće istraživači akademskih institucija i tehnoloških liderarazmijenjivati iskustva i predstaviti rezultate najnovijihistraživanja o svim teorijskim i praktičnim vidovima tehnologija zazaštitu privatnosti.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija o zaštiti privatnosti podataka PET 2005. otvorena je danas u Cavtatu, a na njoj će istraživači akademskih institucija i tehnoloških lidera razmijenjivati iskustva i predstaviti rezultate najnovijih istraživanja o svim teorijskim i praktičnim vidovima tehnologija za zaštitu privatnosti.

Konferenciju, koja traje do 3. lipnja, organiziraju Financijska agencija i Središnji ured za e-Hrvatsku.

Na otvorenju konferencije, predsjedavajući Organizacijskog odbora Mike Gurski naglasio je da je došlo vrijeme da se osposobe i uvedu tehnologije radi zaštite privatnosti, ne dopuštajući porast krađe podataka, ili smanjenje osobne kontrole koja je neophodna za zaštitu privatnih podataka.

Stručnjaci za zaštitu podataka sastaju se već nekoliko godina kako bi poboljšali suradnju na raznim područjima primjene zaštite podataka. Ove je godine poseban naglasak stavljen na proširenje uporabe i komercijalizaciju rezultata najznačajnijih istraživačkih radova. Dosad su organizirana četiri takva skupa, i to u Berkeleyu (SAD), San Franciscu (SAD), Dresdenu (Njemačka) i Torontu (Kanada).

Osobitost ovogodišnje konferencije je uvođenje posebnog programa u trajanju od dva dana namijenjenog donositeljima odluka u javnom i privatnom sektoru kojima će se predstaviti koncepti tehnologija za zaštitu privatnosti, kao i očekivanja o e-vladi i e-trgovini u europskom okruženju.

Uz donositelje odluka iz javnog sektora, istraživača i kompanija, na konferenciji sudjeluju i najznačajnije korporacije s područja naprednih tehnologija, među kojima su Computer Associates, Credentica, Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, Oracle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙