FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARNet u HGK predstavio e-learning akademiju

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska akademska i istraživačkamreža-CARNet održala je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK)prezentaciju e-learning akademije (ELA), pokrenute ove akademskegodine kao prvi obrazovni program u Hrvatskoj u kojem se cjelokupnanastava izvodi putem Interneta.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNet održala je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) prezentaciju e-learning akademije (ELA), pokrenute ove akademske godine kao prvi obrazovni program u Hrvatskoj u kojem se cjelokupna nastava izvodi putem Interneta.

ELA se provodi, kako je istaknuto na prezentaciji, kroz tri jednogodišnja programa tzv. e-learning management, e-learning tutoring i course design, koji su razvijeni i izvode se u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Vancouvera u Kanadi.

Predstavnici CARNeta su kazali i da je prošle godine u listopadu uvodnom radionicom počela nastava za 27 polaznika prve generacije programa e-learning management, dok je početkom ožujka ove godine počela nastava i za 40 polaznika programa e-learning tutoring i e-learning course design.

Sredinom listopada ove godine ponovo će, kako su najavili, krenuti nastava za sva tri programa.

Opisujući te programe naglasili su da e-learning management omogućuje stjecanje vještina i znanja potrebnih za učinkovitu implementaciju e-learninga u visoko obrazovanje u Hrvatskoj. Namijenjen je srednjem menadžmentu te upravnim strukturama u visokoškolskim ustanovama koje su u ranoj fazi implementacije e-learninga ili tek planiraju uvesti tehnologiju u nastavne procese.

Program za stjecanje certifikata e-learning tutoring omogućuje dobivanje i razvijanje specifičnih znanja i vještina potrebnih za uspješno komuniciranje s udaljenim polaznicima te za poticanje njihove interakcije i pružanje adekvatne pomoći polaznicima u njihovom samostalnom radu. Namijenjen je profesorima, nastavnicima, instruktorima i tutorima, odnosno svima koji održavaju ili planiraju održavati nastavu u online okruženju.

E-learning course design se bavi pitanjima važnim za autore on-line edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti u online okružju te tehničkom i drugom osoblju koje osigurava podršku. Namijenjen je nastavnicima, tehničkom osoblju i drugom osoblju za podršku koji se žele baviti osmišljavanjem i razvijanjem online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙