FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo rušenje bespravno izgrađenih zgrada na Čiovu

SPLIT,2. lipnja 2005.(Hina) - U uvali Tatinju u Okrugu Gornjem na otokuČiovu, blizu Trogira, danas je počelo rušenje četiriju bespravnoizgrađenih zgrada, potvrdilo je Ministarstvo zaštite okoliša,graditeljstva i prostornog uređenja.
SPLIT,2. lipnja 2005.(Hina) - U uvali Tatinju u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu, blizu Trogira, danas je počelo rušenje četiriju bespravno izgrađenih zgrada, potvrdilo je Ministarstvo zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja.

Riječ je o objektima investitora Davora Žanka, Rade i Maria Živkovića, Katice Tokić i njemačkog državljanina Antonina Konrada, koji su prošle godine počeli bespravno graditi, i to na zemljištu predviđenom za izgradnju hotela, ističe se u priopćenju Ministarstva.

Rješenje o rušenju inspekcija im je predala u listopadu i prosincu prošle godine. Kako u međuvremenu nisu počeli rušiti zgrade o vlastitome trošku, to su danas obavili strojevi Ministarstva.

Kako se doznaje u trogirskoj policiji, rušenje je proteklo bez izgreda.

Ministarstvo je najavilo da će do 15. lipnja srušiti još desetak bespravno izgrađenih zgrada.

Rušenje bespravno izgrađenih objekata ovih bi dana, kako se doznaje, trebalo početi i na otoku Braču. Rušenje poslovno-stambene zgrade "Lazarice" u Splitu vjerojatno će početi sutra, no službena potvrda o tome nije se mogla dobiti.

Ministarstvo zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja u priopćenju je odbilo prigovore kako se s rušenjem počelo uoči turističke sezone, ističući da su u ožujku i travnju srušeni bespravno izgrađeni objekti u Istri te u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙