FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konji dobili viagru na tajnim utrkama u Napulju

RIM, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Konji koji su sudjelovali unamještenoj utrci organiziranoj nadomak Napulja (na jugu Italije)dobili su Viagru radi dopinga, priopćila je u ponedjeljak talijanskapolicija pošto je razotkrila mrežu.
RIM, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Konji koji su sudjelovali u namještenoj utrci organiziranoj nadomak Napulja (na jugu Italije) dobili su Viagru radi dopinga, priopćila je u ponedjeljak talijanska policija pošto je razotkrila mrežu.

Karabinjeri su zaplijenili 80 konja i zalihe farmaceutskih proizvoda za doping životinja i privremeno zatvorili tajni, bespravno sagrađeni hipodrom površine 30.000 četvornih metara u Mariglianu, nedaleko od Napulja.

Ukupna vrijednost zaplijenjene imovine iznosi oko 5 milijuna eura. Istražni sudci izdali su 38 naloga za pretres protiv vlasnika, džokeja, trenera, veterinara i ljekarnika koje se sumnjiči za davanje i trgovinu preparata za doping.

Među zaplijenjenim preparatima koji većinom dolaze iz inozemstva (SAD, Australija, Kina, Rumunjska i Španjolska) jesu anabolici, kortikoidi, dišni stimulansi i spolni hormoni.

Kako tvrde istražitelji, Viagra, lijek koji se rabi za liječenje poremećaja erekcije, poboljšava rad srca i dišnih organa u životinja i njihove rezultate u natjecanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙