FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazilska policija pogreškom srušila stotinjak kuća

RIO DE JANEIRO, 20. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Stanovnici iračkogaBagdada možda su i naviknuti na rušenje kuća, no stanovnicibrazilskoga sela Bagdad nemalo su se iznenadili i razljutili kada jepolicija srušila stotinu njihovih kuća i to po svemu sudeći zbogpogreške.
RIO DE JANEIRO, 20. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Stanovnici iračkoga Bagdada možda su i naviknuti na rušenje kuća, no stanovnici brazilskoga sela Bagdad nemalo su se iznenadili i razljutili kada je policija srušila stotinu njihovih kuća i to po svemu sudeći zbog pogreške.

Uzrujani seljaci stigli su u srijedu u Sao Luis, središte države Maranhao, optužujući policiju da je uništila njihov zaselak Vila Bagdad umjesto nezakonitog naselja 8 kilometara dalje.

Sud je naložio rušenje nezakonito sagrađenih kuća u selu Formigueiro i sedamdesetak policajaca s buldožerima u ponedjeljak je nalog izvršilo.

"Seljaci imaju plan svojih posjeda i prema njemu rušenje kuća izvedeno je na krivom mjestu", rekao je državni tužitelj Pedro Barreto.

Raimundo Branco, načelnik državne agencije za zemlju, rekao je da će seljaci, dokaže li se da su im pogreškom uništeni domovi, dobiti pravnu pomoć i preporučio im da tuže policiju ili državu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙