FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mahathir: Malezijski investitori zainteresirani za gradnju koridora Vc

SARAJEVO,31. svibnja(Hina) - Bivši malezijski premijer MohammadMahathir izjavio je u utorak kako su investitori iz njegove zemljeveoma zainteresirani za financiranje gradnje autoceste na koridoru Vckroz Bosnu i Hercegovinu ukoliko se taj projekt pokaže isplativim.
SARAJEVO,31. svibnja(Hina) - Bivši malezijski premijer Mohammad Mahathir izjavio je u utorak kako su investitori iz njegove zemlje veoma zainteresirani za financiranje gradnje autoceste na koridoru Vc kroz Bosnu i Hercegovinu ukoliko se taj projekt pokaže isplativim.

"Taj projekt veoma nam je zanimljiv", izjavio je Mahathir u Sarajevu nakon razgovora s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem.

Bivši malezijski premijer koji sada radi kao savjetnik u velikim korporacijama poput naftne tvrtke "Petronas" nalazi se u višednevnom posjetu BiH gdje su ga primili najviši državni dužnosnici uključujući i članove Predsjedništva BiH.

Mahathir je nakon susreta s Terzićem potvrdio kako će Malezija nastaviti investirati u BiH i u predstojećem razdoblju kako je to činila i u prošlosti.

Gradnja autoceste kroz BiH u dužini od 330 kilometara na trasi koridora Vc samo je jedan od potencijalnih projekata u koje bi mogao biti uložen malezijski novac.

Projektna dokumentacija za ovu cestu trebala bi biti gotova do proljeća 2006. godine kada bi Vijeće ministara BiH trebalo odlučiti i o tome hoće li se ona graditi davanjem koncesije ili eventualno kreditnim zaduženjem.

Mahathir je tijekom boravka u Sarajevu posjetio i Bosmal City Center, stambeno-poslovni blok čija je gradnja također financirana malezijskim kapitalom za što je do sada utrošeno oko 50 milijuna eura.

Taj "prvi kondominij u ovom dijelu svijeta", kako ga predstavljaju investitori, u dva nebodera visine 118 metara nudi 306 stambenih jedinica i predstavlja do sada najveće tzv. greenfield ulaganje u BiH. Ukupna investicija iznosi oko 80 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙