FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trogirani iznenadjeni odbijenicom Ministarstva za izgradnju mosta do Čiova

TROGIR,5. svibnja 2005.(Hina) - Nakon što je Ministarstvo zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbilo zahtjev Hrvatskihcesta za izdavanjem lokacijske dozvole za novi most kopno - otokČiovo, trogirski gradonačelnik Vedran Rožić (HDZ) izjavio je danas daje neugodno iznenađen takvom odlukom Ministarstva budući da je, prijenešto više od mjesec dana, premijer Sanader u Splitu najavio početaknjegove gradnje već iduće godine.
TROGIR,5. svibnja 2005.(Hina) - Nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbilo zahtjev Hrvatskih cesta za izdavanjem lokacijske dozvole za novi most kopno - otok Čiovo, trogirski gradonačelnik Vedran Rožić (HDZ) izjavio je danas da je neugodno iznenađen takvom odlukom Ministarstva budući da je, prije nešto više od mjesec dana, premijer Sanader u Splitu najavio početak njegove gradnje već iduće godine.

Gradonačelnik je rekao kako ipak očekuje da će se taj problem što prije riješiti s obzirom na to da su taj projekt prihvatili i Ministarstvo prometa i Hrvatske ceste te ga uvrstili u četverogodišnji plan gradnje državnih prometnica.

Ministarstvo graditeljstva zahtjev za lokacijsku dozvolu za most i dvije pristupne prometnice na kopnu i na Čiovu odbilo je prije mjesec dana s obrazloženjem da "planirani građevinski zahvat nije uvršten u prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije", potvrdilo je u Ministarstvo.

Gradonačelnik Rožić podsjeća da je trogirsko Gradsko vijeće, na temelju pozitivnih ocjena Vlade te mišljenja splitsko-dalmatinskoga Županijskog poglavarstva, prije mjesec i pol prihvatilo idejno rješenje o gradnji tzv. niske varijante mosta, do sedam metara visine, što je bio preduvjet za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole. Županija je dala mišljenje prema kojemu se novi most uklapa u prostorni plan, no očito je da će plan radi dobivanja potrebnih dozvola za gradnju pretrpjeti određene izmjene, doznaje se u Županiji.

Premijer Ivo Sanader za nedavna je posjeta Splitu, prigodom potpisivanja ugovora o gradnji autoceste od Dugopolja do Ploča, Trogiranima poručio da je postupak dobivanja lokacijske dozvole za novi most pri kraju, te je najavio da gradnja toga iznimno važnog infrastrukturnog projekta počinje već početkom iduće godine.

Novim mostom trebao bi se smanjiti promet u povijesnoj jezgri. Cestovni prijelaz na Čiovo vodi kroz samo gradsko središte, a ljeti se u najvećoj gužvi na prijelaz preko dvaju mostova mora čekati i nekoliko sati.

Gradnja novog mosta i pristupnih prometnica stajala bi oko 70 milijuna kuna, a bio bi smješten 850 metara istočno od grada pod UNESCO-ovom zaštitom. Prema idejnim rješenjima, most će biti dug 500 metara, visok sedam i širok 5,5 metara, što bi omogućilo prolazak brodova s jarbolima visokim do sedam metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙