FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska ministrica vanjske trgovine dolazi u Hrvatsku

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Nizozemska ministrica vanjske trgovineKarien van Gennip i poslovno izaslanstvo u kojem je 26 nizozemskihtvrtki, boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj od 5. do 8. lipnja,objavili su iz Nizozemskog Veleposlanstva u Zagrebu.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Nizozemska ministrica vanjske trgovine Karien van Gennip i poslovno izaslanstvo u kojem je 26 nizozemskih tvrtki, boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj od 5. do 8. lipnja, objavili su iz Nizozemskog Veleposlanstva u Zagrebu.

Nizozemski gospodarstvenici tom će prilikom razgovarati s predstavnicima više hrvatskih tvrtki.

Za utorak, 7. lipnja, najavljen je susret ministrice Gennip s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem na kojem će se razgovarati o jačanju ekonomskih odnosa dviju zemalja, što su potvrdili i iz Ministarstva gospodarstva.

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija trebao bi biti potpisan i Memorandum o razumijevanju o korištenju Predpristupnog programa Kraljevine Nizozemske, namijenjenog podršci zemljama kandidatima u zadovoljavanju kriterija za članstvo u EU.

U srijedu, 8. lipnja, nizozemsko gospodarsko izaslanstvo predvođeno ministricom Gennip posjetit će Đakovo i jedan od projekata koje podržava nizozemska Vlada. Riječ je o projektu pod nazivom "Komercijalna obrada trupaca" koji je nastao kao rezultat suradnje hrvatske tvrtke Đakovo Pilana i nizozemske tvrtke Jacobs en Van Dongen Beheer.

Tom prigodom ministrica će, kako je najavljeno, otvoriti novu pilanu, koja je dio navedenog projekta, navodi se u priopćenju Nizozemskog Veleposlanstva u Zagrebu.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙