FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razmjena stručnjaka Hrvatskog i kineskog olimpijskog odbora

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Visoko kinesko sportsko izaslanstvo načelu s Li Zhijianom, predsjednikom Svekineske sportske federacije(GAS), potpredsjednikom Kineskog olimpijskog odbora i potpredsjednikomOrganizacijskog odbora Olimpijskih igara Peking 2008 (BOCOG) boraviloje u trodnevnom posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Visoko kinesko sportsko izaslanstvo na čelu s Li Zhijianom, predsjednikom Svekineske sportske federacije (GAS), potpredsjednikom Kineskog olimpijskog odbora i potpredsjednikom Organizacijskog odbora Olimpijskih igara Peking 2008 (BOCOG) boravilo je u trodnevnom posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru.

Tom prigodom vođeni su razgovori između peteročlane kineske delegacije i Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom gdje je međusobna suradnja dvaju olimpijskih odbora, temeljena na ugovoru o suradnji potpisanom prije dvije godine, ocijenjena izvrsno. Konkretnije se razgovaralo o razmjeni stručnjaka u pojedinim sportovima, pa je tako dogovorena razmjena hrvatskih stručnjaka u vaterpolu i rukometu te s kineske strane u stolnom tenisu i skokovima u vodu što bi predstavljalo početak programa razmjene trenera.

"Imamo doista izvrsnu suradnju sa Hrvatskim olimpijskim odborom, a ta suradnja se sigurno neće zaustaviti na razmjeni trenera i stručnjaka. U predsjedniku Mateši i čelništvu Hrvatskog olimpijskog odbora, ali i hrvatske države, pronašli smo prijatelje i naša suradnja će biti primjer za sve ostale države i sportske asocijacije", kazao je Zhijian.

Li Zhijian je izrazio želju i nadu da se hrvatskim olimpijcima prilikom boravka na Olimpijskim igrama u Pekingu osiguraju najbolji mogući uvjeti za postizanje vrhunskih rezultata, a Kineski olimpijski odbor će podržati što brojniji nastup hrvatskih sportaša i ekipa na pripremnim sportskim natjecanjima.

Visoko kinesko izaslanstvo posjetilo je tijekom boravka u Hrvatskoj Brijune, a srijedu ujutro su obišli središte Zagreba, impresionirani čistoćom hrvatske metropole i ljubaznošću Zagrepčana.

Uz Li Zhijiana, u kineskom izaslanstvu bili su izvršni direktor Svekineske sportske federacije (GAS) Liu Yuanfu, te regionalni direktori GAS-a Wang Xiaolin, Liang Chun i Chen Chong.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙