FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požeška gimnazija pobjednica EUQUIZ-a

ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Ekipa učenika Požeške gimnazijeosvojila je putovanje u Bruxelles za prvo mjesto na ovogodišnjemEUQUIZ-u, natjecanju za učenike srednjih škola iz poznavanja EuropskeUnije, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova i europskihintegracija (MVPEI).
ZAGREB, 6. svibnja 2005. (Hina) - Ekipa učenika Požeške gimnazije osvojila je putovanje u Bruxelles za prvo mjesto na ovogodišnjem EUQUIZ-u, natjecanju za učenike srednjih škola iz poznavanja Europske Unije, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Pobjednici su u petak na svečanosti upriličenoj u hotelu Sheraton primili nagrade osvojene na tome natjecanju, održanom treću godinu zaredom, koje je MVPEI organizirao u suradnji s Delegacijom Europske komisije (DEK) i veleposlanstvom Velike Britanije a uz potporu ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Drugu nagradu, četverodnevno putovanje u Prag, osvojila je XVI. zagrebačka gimnazija, a treću Srednja škola "Stjepan Ivšić" iz Orahovice koja će putovati na jednotjedno sudjelovanje na Europskom susretu mladih u Štajerskoj.

EUQUIZ je najveće srednjoškolsko natjecanje u Hrvatskoj s tematikom Europske unije koje obuhvaća provjeru znanja povijesti EU, njezinih institucija, odnosa Hrvatske i EU, te poznavanje osnovnih povijesnih i zemljopisnih činjenica vezanih uz stare, nove i buduće države članice. Cilj je natjecanja potaknuti mlade na produbljivanje znanja o procesu europskih integracija i važnosti tog procesa za RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙