FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janez Janša ponovno izabran za predsjednika Slovenske demokratske stranke

PORTOROŽ,14. svibnja(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša u subotu jena kongresu Slovenske demokratske stranke (SDS) održanom u Portorožuponovo izabran za predsjednika stranke.
PORTOROŽ,14. svibnja(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša u subotu je na kongresu Slovenske demokratske stranke (SDS) održanom u Portorožu ponovo izabran za predsjednika stranke.

Janša na kongresu nije imao protukandidata. Za njega je glasovalo 368 delegata, protiv nije glasovao nitko, a tri glasačka listića bila su nevažeća.

Janša je izjavio da je stranka koju vodi od 1993. godine lani postigla svoj najveći uspjeh, udvostručivši broj glasova na parlamentarnim izborima i formiravši nakon toga sadašnju koalicijsku vladu.

U govoru na kongresu rekao je da se stranka profilirala kao najjača politička snaga desnog centra, a kao glavne snage koje pokušavaju onemogućiti reforme i promjene u suvremenom slovenskom društvu naveo je "relikte starog komunističkog režima", njihove neformalne utjecaje na medije, sudstvo i mrežu korporativnih utjecaja u ekonomiji.

Janša je naglasio da će njegova stranka u vladi zastupati ravnotežu tržišne ekonomije sa socijalnim osjećajem.

Janša je najavio da će sudstvo ubuduće trebati posvetiti više pažnje nekim kriminalnim slučajevima iz zadnjih godina i ukloniti velike zaostatke. "Nedopustivo je da su velike korupcijske i druge kriminalne afere na sudovima imale isti stupanj prioriteta kao i društveno manje opasna kažnjiva djela", rekao je Janša.

Velik dio svog izlaganja posvetio je potrebi stvaranja inovativnog društva i poticanja novog poduzetničkog duha, obraćajući se mlađoj generaciji.

Od delegacija sestrinskih stranaka iz drugih europskih zemalja na kongresu Slovenske demokratske stranke najjače izaslanstvo imao je HDZ, predvođen Ivom Sanaderom. Janša i Sanader uz rub kongresa imali su i neformalni sastanak u ulozi dvojice premijera susjednih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙