FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanja Modrić novinarka godine

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Kolumnistica Jutarnjeg lista SanjaModrić danas je proglašena novinarkom 2004., a najznačajnija godišnjanagrada Hrvatskog novinarskog društva (HND) uručena joj je nasvečanosti u Novinarskom domu.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Kolumnistica Jutarnjeg lista Sanja Modrić danas je proglašena novinarkom 2004., a najznačajnija godišnja nagrada Hrvatskog novinarskog društva (HND) uručena joj je na svečanosti u Novinarskom domu.

Dobitnika nagrade "Novinar godine" tajnim glasovanjem biraju članovi HND-a, a ove je godine listiće s imenom svog favorita HND-u poslalo 787 članova. Nevažećih listića bilo je 71, pa je Sanja Modrić dobila 466 glasova, što je bio više od drugog kandidata, kolumnista Novog lista Branka Mijića.

Nagradu dobitnici uručio je potpredsjednik HND-a Luka Brailo, koji je na početku svečanosti u ime Društva pozdravio okupljene i ukazao na njegovu važnost za slobodu i razvoj medija u Hrvatskoj.

Na važnost medija u suvremenom društvu podsjetio je i veleposlanik Jacques Wunenburger, šef delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Nagrada za životno djelo "Otokar Keršovani" ove je godine odijeljena doajenu hrvatskog novinarstva Gojku Marinkoviću, koji se ovom profesijom bez prestanka bavi više od 33 godine.

Prema odluci Središnjeg odbora HND-a od 26. travnja priznanja "Milan Grlović" dodijeljena su Boži Šimleši i Josipu Grbelji.

Ocjenjivački odbor HND-a danas je dodijelio i nagrade "Marija Jurić-Zagorka" za najbolje novinarske radove u tiskanim medijima, na radiju i televiziji te fotografske nagrade "Nikša Antonini", "Ivan Fabijan" i "Pavao Cajzek".

Nagradu "Marija Jurić-Zagorka" za vijest-izvještaj dobio je novinar Večernjeg lista Renato Ivanuš za izvještaje o nakani Vlade da tvrtki "Bechtel" dodijeli posao mimo natječaja. Za najbolju reportažu istoimena je nagrada didijeljena novinarki Večernjeg lista Zorani Bajt, za seriju reportaža s tursko-iračkoga graničnog područja. Za intervju je nagrađen Šenol Selimović, čiji je razgovor s Gianfrancom Finijem objavljen u Slobodnoj Dalmaciji, dok je za kolumnu "Klasa optimist" u Jutarnjm listu nagrađen Ante Tomić.

Za istraživanje o slučaju Imostroja novinar Jutarnjeg lista Hrvoje Appelt dobio je nagradu za istraživačko novinarstvo.

Za najbolje uređenu rubriku nagrađen je "Bestseler" Jutarnjeg lista, dok je nagradu za unapređenje novinarskog izraza dobio Zdravko Zima, kolumnist Novog lista.

U kategoriji radijskog novinarstva nagradu za reportažu dobio je novinar Hrvatskoga radija Franjo Marinković za reportažu "Moji rođaci", za istraživačko novinarstvo na radiju novinarka Radija 101 Ana Jergović za trilogiju o saborskim zastupnicima "Dajmo da govore", "Dajmo da čitaju" i "Gdje su bivši saborski zastupnici".

U kategoriji televizijskog novinarstva nagradu za reportažu dobila je novinarka HTV-a Sanja Pražen, dok je za TV intervju nagrađena Silvija Luks za razgovor s Carlom del Ponte.

Nagradu "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju dobio je Ratko Mavar (Vjesnik) za fotografiju susreta obitelji Blaškić, a nagrada "Ivan Fabijan" za najbolju fotografiju iz kulture i umjetnosti dodijeljena je Matku Biljaku, fotoreporteru Slobodne Dalmacije. Nagrada "Pavao Cajzek" za fotoreportera godine za ukupan rad godine 2004. dodijeljena je Goranu Stanzlu, fotoreporteru Večernjeg lista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙