FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: Počelo zasjedanje parlamentarne skupštine NATO-a

LJUBLJANA, 27. svibnja 2005. (Hina) - U Ljubljani je u petakposlijepodne, sastankom odbora NATO-Rusija iza zatvorenih vrata,započelo proljetno zasjedanje parlamentarne skupštine NATO-a, širokogaparlamentarnog foruma te organizacije u kojemu sudjeluju predstavnici26 zemalja članica NATO-a i 13 država partnerica, među kojima je iHrvatska.
LJUBLJANA, 27. svibnja 2005. (Hina) - U Ljubljani je u petak poslijepodne, sastankom odbora NATO-Rusija iza zatvorenih vrata, započelo proljetno zasjedanje parlamentarne skupštine NATO-a, širokoga parlamentarnog foruma te organizacije u kojemu sudjeluju predstavnici 26 zemalja članica NATO-a i 13 država partnerica, među kojima je i Hrvatska.

Hrvatsko izaslanstvo koje vodi šef hrvatske delegacije u parlamentarnoj skupštini NATO-a, saborski zastupnik Krešimir Ćosić, u Ljubljanu će doputovati u subotu, kada se sastaju parlamentarni odbori za razna područja, od obrane i sigurnosti do ekonomije, znanosti i tehnologije.

Kako je u petak na uvodnoj konferenciji za novinare rekao predsjednik parlamentarne skupštine NATO-a Pierre Lolouche, rad u kojemu će sudjelovati oko 700 sudionika i gostiju iz Europe, Sjeverne Amerike i međunarodnih organizacija bavit će se širokim spektrom tema.

U središtu će biti, kako je pojasnio, budućnost NATO-a, obnova u Iraku i Afganistanu, međunarodni terorizam, odnosi NATO-a i Europske unije, Palestina, srednja Azija itd.

Domaćin susreta, šef slovenskog izaslanstva u parlamentarnoj skupštini NATO-a Branko Grims, rekao je da je ugošćivanje tako velikog skupa velika prilika za Sloveniju koja je lani postala punopravnom članicom NATO-a.

Završni dio plenarnog zasjedanja višednevnog sastanka oko 700 sudionika održat će se u utorak idućeg tjedna na plenarnom zasjedanju, kad će govoriti i glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer, a i slovenski premijer Janez Janša i ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Završni dan zasjedanja bit će prikazana i interaktivna prezentacija mjera obrane i zaštite u slučaju terorističkog napada nuklearnim oružjem pod nazivom "Black Dawn" (Crna zora), na kojoj je surađivalo više znanstveno-istraživačkih ustanova iz Europe, Amerike i Azije u okviru projekta koji vodi američki kongresmen Sam Nunn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙