FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ČAKOVEC - Nogometaši Međuimurja u prvom su dvoboju kvalifikacija za popunu prve hrvatske lige na svom terenu u Čakovcu svladali Novalju sa 2-0 (1-0). Pogotke za Međimurje postigli su Andre Silva u 29. i Tomislav Dujmović u 78. minuti. Pred 1.500 gledatelja sudio je Strahonja iz Zagreba. Uzvrat se igra u nedjelju u Splitu u 17.30 sati.

PARIZ - Argentinski tenisač Mariano Puerta, koji je u 1. kolu izbacio našega Ivana Ljubičića, plasirao se u polufinale Roland Garrosa. Puerta je u četvrtfinalu nakon više od tri i pol sata igre sa 6-2, 3-6, 1-6, 6-3, 6-4 svladao sunarodnjaka Guillerma Canasa.

U polufinalu Puerta će igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka koji se prvi put u karijeri plasirao u polufinale nekog "Grand Slam" turnira nakon što je sa 3-6, 6-1, 6-2, 4-6, 6-4 svladao Španjolca Tommyja Robreda.

ZAGREB - Idućeg tjedna Hrvatska će po prvi puta ugostiti najbolje svjetske igrače u odbojci na pijesku. Na prvom turniru europskog dijela Svjetske serije "Swatch-FIVB World Tour - VIP Open", što će se od 8. do 12. lipnja održati na zagrebačkom jezeru Jarun, nastupit će 102 para iz 32 zemlje svijeta, a nagradni fond turnira je 200.000 dolara.

"Naš san se ostvario, u Zagreb dolaze najbolji svjetski igrači u odbojci na pijesku. Na Jarunu ćemo vidjeti sve najbolje što svjetska muška odbojka može ponuditi," istaknuo je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Nakon kineskog Šangaja, VIP Open je drugi turnir ovogodišnje Svjetske serije, te prvi u Europi. Na zagrebačkom turniru nastupit će 102 para, što je najviše parova na turnirima Svjetske serije u posljednje dvije godine. U glavnom dijelu ždrijeba nastupit će 32 para, među kojima i 11 osvajača olimpijski medalja. Prvi nositelji su Brazilci Ricardo Santos i Emanuel Rego. Ricardo je aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak, dok je Emanuel dvostruki svjetski prvak. U glavnom dijelu ždrijeba nastupit će i tri hrvatska para (Perić-Nojić, Križanović-Ivković, te Sorić-Surać), dok će ih još 11 nastupiti u kvalifikacijama.

"Nastup na ovom turniru bit će pravi ispit naših vrijednost jer u Svjetskoj seriji nema laganih suparnika. Nastup na zagrebačkom turniru otvara vrata svjetske ljestvice," kazao je Krešimir Perić, aktualni prvak Hrvatske u odbojci na pijesku.

Na Jarunu je za potrebe turnira uređeno šest terena, a igrat će se na četiri. Oko glavnog terena podignute su montažne tribine s oko 3.000 mjesta, a svi tereni bit će pokriveni dravskim pijeskom iz nalazišta pokraj Virovitice, koji je na analizi u Kanadi proglašen jednim od najboljih na svijetu. Primjerice, za Olimpijske igre u Ateni, Grci su dopremili pijesak čak iz Nizozemske. Na VIP Openu bit će i bogat zabavni program. Gledatelje će svakodnevno zabavljati brazilske i kanarske plesačice Personal Plus, svjetski poznati DJ Rojas, te profesionalni najavljivač Luis Torres - koji su sudjelovali na OI u Ateni. Slika s jezera Jarun ići će u 64 zemlje, a organizatori su izgradili posebne šatore za novinare, ugledne goste, igrače, delegate...

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙