FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

MARINA DI GROSSETO - Australac Robbie McEwen (Davitamon-Lotto) pobjednik je šeste etape ovogodišnje biciklističke utrke "Giro d'Italia" vožene od Viterba do Marine di Grosseto u dužini od 153 kilometra. McEwen je do druge etapne pobjede na ovogodišnjem "Giru" stigao u vremenu od 3:37:17 sati, drugo mjesto zauzeo je Estonac Jaan Kirsipuu (Credit Agricole), a treće Ukrajinac Volodimir Bileka (Discovery Channel) koji su ciljem prošli u istom vremenu kao i McEwen. Vodstvo u ukupnom redoslijedu ponovno je preuzeo Talijan Paolo Bettini (Quick Step) koji, zahvaljujući šest sekundi bonifikacije zarađenih na prolaznom cilju, ima tri sekunde bolje vrijeme od sunarodnjaka Danila Di Luce (Liquigas-Bianchi), vodećeg nakon pete etape. Treće mjesto zauzima još jedan Talijan, Luca Mazzanti (Ceramiche Panaria) sa 28 sekundi zaostatka za Bettinijem. Hrvatski vozač Vladimir Miholjević (Liquigas-Bianchi) u šestoj je etapi zauzeo 54. mjesto prošavši ciljem u vremenu pobjednika, dok je u ukupnom redoslijedu 74. sa 4:07 minuta zaostatka za Bettinijem.

MARRAKECH - Novinar talijanskog sportskog dnevnika Gazzetta dello Sport Gianni Merlo izabran je na kongresu u Marrakechu (Maroko) za novog predsjednika Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), dok je prvim dopredsjednikom postao urednik sportskog programa Radio Americe, Kanađanin Carlos Garcia. Ovakav izbor tumači se kao pobjeda nove, liberalnije struje unutar AIPS-a, a Merlo je u svojem nastupnom govoru naglasio da je nakon financijskog jačanja - koje je uspješno proveo dosadašnji predsjednik Togay Bayatli - nužno pojačati ostale aktivnosti te utjecaj AIPS-a.

ZAGREB - Prvaci Hrvatske u hokeju na travi, igrači zagrebačkog Marathona pobjedom su započeli natjecanje u C jakosnoj skupini Kupa prvaka koja se igra u Zagrebu. Marathon je u dvoboju 1. kola skupine B svladao momčad Ramaldensea iz Portugala sa 3-0. Dvostruki strijelac bio je Bonačić, dok je jedan pogodak postigao Šomin. U drugom dvoboju skupine B Amsicora iz Italije je sa 6-4 svladala danski Orient Lyngby, dok su u skupini A Instonians iz Irske sa 7-0 bili bolji od finskog HT 85, a Gramarians iz Gilbraltara su sa 9-0 svladali Rosto iz Mađarske. Marathon u drugom kolu u subotu u 16 sati igra protiv Orient Lyngbyja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙